Bağcılar Belediyesi'nin projede önceliği insan

Dünya Gazetesi'ni ziyaret eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, belediyecilikte ilkelerle hareket etmeye önem verdiklerini söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Dünya Gazetesi'ni ziyaret etti. Başkan Yardımcısı Şahin Köse ve bir grup çalışma arkadaşıyla birlikte gazetemizin yöneticileriyle bir süre sohbet eden Başkan Çağırıcı, Bağcılar Belediyesi'nin çalışmaları hakkında da bilgi paylaştı. Belediyecilikte ilkelerle hareket etmeye önem verdiklerini vurgulayan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "Bilgi evleriyle çocuklarımızı yuva sıcaklığında eğitim alanlarına kavuştururken, Halk Sarayımızı, Engelliler Sarayımızı Bağcılar'ın hizmetine sunarken ya da Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezimizi kadınlarımızın hizmetine sunarken çevre temizliğine önem verirken hep 'önce insan' dedik. 'Gelecek seçim için değil, gelecek nesil için belediyecilik' yaklaşımıyla hareket ettik. Çocuğu gülmeyen, kadını güvende olmayan, engellisi mutlu olmayan bir yerde toplum huzurundan bahsedilemez. Huzurlu bir toplum oluşturmanın yolu, engellisi, yaşlısı, kadını ve genci ile hiçbir ayrım ve farklılık gözetmeksizin birlikte hareket etmekten geçiyor. Bundan sonra da faaliyetlerimizde yine aynı değerler yön verecek" diye konuştu.

Bağcılar Belediyesi, Cumhuriyetin 91. yıldönümünde dünyada ilk kez gerçekleştirilen bir etkinliğe imza attı. Etkinlikte, Engelliler Sarayı'nda çeşitli eğitimler alan görme, işitme, zihinsel, fiziksel ve ilaca bağımlı beş engelli, Beykoz'daki Kurtarma ve Sualtı Komutanlığı Dalış Eğitim İskelesi'nden İstanbul Boğazı'na aletli dalış gerçekleştirdi. SAS birinci sınıf dalgıç eğitmenleri eşliğinde suya aletli dalış yapan engelliler deniz yüzeyine Türk bayrağını açarak çıktı.

Geçen ay bir başka ilk uygulamayı hayata geçiren Bağcılar Belediyesi, otobüs duraklarını kütüphaneye çevirdi. 'Durak Kütüphanesi' adı verilen uygulamaya göre, duraklarda otobüs veya servis için bekleyen vatandaşlar, bu bekleme süresini kitap okuyarak geçirebilecekler. Ortak yaşam alanlarında okuma kültürünü geliştirmeye yönelik durak kütüphanelerin sayısı 10'u geçti. Verilen bilgiye göre kütüphanesi olan durak sayısı hızla artırılacak.