Bağış 'nekrofil'i sildi 'provokatör' yazdı

Eski Bakan Egemen Bağış'ın, Berkin'in cenaze törenine denk gelen saatlerde attığı "nekrofillere (ölü seviciler) gereken cevabı milletimiz verecektir" tweeti tepki çekti. Bağış tepkilerin ardından tweet'i sildi ve "Provokatörler başarılı olamayacak" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Berkin Elvan'ın cenaze töreni devam ettiği sırada Egemen Bağış'ın paylaştığı mesaj bir anda sosyal medyanın gündemine oturmuştu.

Bağış'ın attığı, "Terörün bitmesinden ve kardeşliğimizden rahatsız olup çözüm sürecini hedef alan nekrofillere de (ölü sevici) gereken cevabı milletimiz 30 Mart'ta verecek" tweetine sosyal medyadan tepki yağmıştı. Bağış ise tepkiler üzerine bir buçuk saat sonra bu tweet'i silmişti.

Eski Bakan Egemen Bağış bu kez, "Çözüm sürecine ve barışa karşı çıkan hastaları eleştiren twit mesajımı çarpıtmaya kalkışan bozguncu 'provakatörler' başarılı olamayacak" ifadesini kullandı. Bağış'ın attığı bu tweet'e de tepkiler yağmaya devam etti. 

Bağış: Attığım tweet çarpıtıldı

Dün attığı tweetin çarpıtıldığına ilişkin açıklamalarda bulunan Bağış,kendini şu sözlerle savundu:

"O mesajın ve mesajda kullanılan kelimenin genç yaşta hayatını kaybeden Berkin Elvan yavrumuzun cenazesine katılan veya ülkemizin o ortak acısını paylaşan insanlarla hiçbir ilgisi yoktur. Konuyu oraya bağlamaya çalışmak, onu ima ettiğimi iddia etmek, açık ve kasıtlı olarak yapılan bir itibar suikasti girişimidir" ifadelerini kullandı. 

İşte Bağış'ın attığı ilk tweet ve tepkiler üzerine attığı ikinci tweet:

capture-20140312-153015.jpg

capture-20140313-093435.jpg

Enver Aysever: Egemen Bağış şu kadarcık vicdan var mı?

Öte yandan CNN Türk'teki Aykırı Sorular programının dün akşamki konuğu Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan'dı. Program devam ederken, sunucu Enver Aysever, Egemen Bağış'ın dün attığı ve büyük tepki çeken tweet hakkında herkesten özür dilemesi çağrısında bulundu. Aysever şu şekilde konuştu;

" Egemen Bağış'a soruyorum. Milyonlarca insan Berkin Elvan için gözyaşı döktü. Onlar Berkin'i sevdi...Sahinden sevdi ama Egemen Bağış şu kadarcık vicdan var mı? Şu kadarcık vicdan varsa en azından bir özür dile."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir