Bağış, Taksim'deki polisleri ziyaret etti

AB Bakanı ve Başmüzakereci Bağış: "Mısır'da yaşananlar, Gezi Parkı olayları çerçevesinde yaratılan fırtınanın ne kadar hassas olabileceğini ve polis kardeşlerimiz göğüslerini siper etmemiş olsalar, Türkiye'de doğabilecek kargaşayı da bize göstermektedir"

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "Mısır'da yaşananlar, Gezi Parkı olayları çerçevesinde yaratılan fırtınanın ne kadar hassas olabileceğini ve polis kardeşlerimiz göğüslerini siper etmemiş olsalar, Türkiye'de doğabilecek kargaşayı da bize göstermektedir" dedi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ile Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Taksim'de görev yapan polislerle sahur yaptı. Bakan Bağış da polisleri ziyaret ederek, onlarla çay içti.

Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bağış, bugün dünyada demokrasi, insan hakları ve ifade özgürlüğü denilince mangalda kül bırakmayanların, Mısır ve Suriye'de takındıkları tutumun sorgulanması gerektiğini vurguladı.

Bunların bir kısmına "demokrasi münafığı" dediğini ifade eden Bağış, lafa gelince demokraside her türlü üst perdeden demeçler verenlerin, AB'nin kuruluş felsefesinin en önemli temel taşı olan demokrasi, insan haklarına konusunu başka ülkelerde gözardı ettiğini kaydetti.

Bağış, "Mısır'da olması gereken Sayın Mursi ve diğer bütün siyasi tutukluların bir an evvel serbest bırakılması ve Mısır halkının sandığa giderek kimin tarafından yönetilmek istiyorsa onu iktidara taşımasıdır. Biz Mısır halkının yanındayız. Mısır'da yaşananlar bütün İslam aleminin sorunudur" diye konuştu.

Gezi Parkı olaylarına da değinen Bağış, şunları söyledi:

"Mısır'da yaşananlar, Gezi Parkı olayları çerçevesinde yaratılan fırtınanın ne kadar hassas olabileceğini ve polis kardeşlerimiz göğüslerini siper etmemiş olsalar, Türkiye'de doğabilecek kargaşayı da bize göstermektedir. Bu yüzden de polis kardeşlerimizin sahurunda olmayı özellikle istedim. Bu kardeşlerimizin göğüslerini siper etmesi, başka bir ülkede olabilecek ölçüden çok daha az Türkiye'nin bunu atlatmasına vesile olmuştur. Bu genç kardeşlerimiz, delikanlı olmalarına rağmen büyük bir olgunluk göstermişlerdir. Çok daha ağır geçebilecek, çok daha vahim neticelerle sonuçlanabilecek bir süreci çok bilinçli, çok sabırlı, çok olgun bir şekilde ülkemizin atlatmasına vesile olmuşlardır.

Milletçe hep beraber demokrasimize sahip çıkmalıyız. Demokrasilerde ceza da ödül de sandıkta verilir. Eğer yönetenlerin bir eksikliği, başarısızlığı varsa, onlara verilmesi gereken mesajlar sandıkta verilir. Takdir edilmesi gereken bir başarıları varsa onun ödülü de yine sandıkta verilir."

- Vali Mutlu'nun sözleri

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, şehrin güvenliği, halkın huzuru ile ilgili 24 saat dikkatli bir şekilde görev yaptıklarını aktardı.

Mutlu, "Şehrimizde yaşanmış ve hepimizi de üzmüş, hepimizi de fevkalede etkilemiş olumsuzlukların bir daha yaşanmaması konusunda güvenlik görevlilerimiz dikkatli bir şekilde görevlerini sürdürmeye devam edecekler" diye konuştu.