Bağış: Türkiye'nin adam gibi muhalefete ihtiyacı var

Partisinin İstanbul İl Başkanlığında yapılan AK Parti Genel İstişare Toplantısı'na katılan Bağış, gazetecilerin sorularını yanıtladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, TBMM Genel Kurulu'ndaki kavgaya ilişkin olarak "Türkiye'nin adam gibi muhalefete ihtiyacı var" dedi.
Partisinin İstanbul İl Başkanlığında yapılan AK Parti Genel İstişare Toplantısı'na katılan Bağış, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Bağış, toplantının içeriğine ilişkin sorular üzerine "AK Parti'liler her zaman olduğu gibi çalışıyor" dedi.
Bu toplantının, her ay milletvekilleri ve il yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildiğini belirten Bağış, gündeminin de teşkilat çalışmalarından oluştuğunu belirtti.
Bir gazetecinin "AİHM'in din hanesinin nüfus cüzdanından kaldırılması kararını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna karşılık Bağış, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu konularda açıklama yaptığını, Hükümetin görüşünün belli olduğunu vurguladı.
Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Bağış, "Sayın Başbakan'ın açıklamasına aynen katılıyorum" dedi.
Gazetecilerin "EMASYA Protokolü'nün kaldırılmasının AB'ye yansıması nasıl oldu?" sorusu üzerine de Bağış, şunları kaydetti:
"Son 5-6 yıldır, Avrupa Komisyonunun yayınladığı her ilerleme raporunda EMASYA ile ilgili içerik vardı. Raporlarda bunun AB standartlarına uymadığı, Avrupa'daki sivil asker ilişki boyutuyla Türkiye'deki boyutun birbiriyle uyuşmadığı anlatılıyordu. Bunun kalkmış olması eminim ileride AB'nin bu eleştirilerini ortadan kaldıracaktır."
Bir gazetecinin AB ile ilgili olarak "İyi niyet mesajları var mı?" sorusu üzerine Bağış, "Şu anda yok, ama eminim ki gündeme gelecektir" dedi.
Egemen Bağış, "TBMM Genel Kurulundaki kavgaya ilişkin yorumunuz nedir?" sorusunu da "Türkiye'nin adam gibi muhalefete ihtiyacı var. Benim tek söyleyeceğim bu" diye yanıtladı.
Basına kapalı olan AK Parti Genel İstişare Toplantısı'na Bağış'ın yanı sıra Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer ile TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu ve milletvekilleri katıldı.
Bu konularda ilginizi çekebilir