Bahçeli: Perişanlık diz boyu arttı

MHP Genel Başkan Bahçeli, "Krizin teğet geçeceği iddia edildikçe, vatandaşımız can evinden vurulmuş ve perişanlık diz boyu artmıştır" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TBMM - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, son yapılan vergi artışlarını değerlendirirken, "Güncellenen hayat pahalılığıdır, eziyettir. Anlaşıldığı kadarıyla güncelleme rezaletlerine devam edilecek, her şey ateş pahası olacaktır. Krizin teğet geçeceği iddia edildikçe, vatandaşımız can evinden vurulmuş ve perişanlık diz boyu artmıştır" dedi.

Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, "2008 yılında fitili ateşlenen ekonomik krizin hükümetin tembelliğini, kifayetsizliğini ve savurganlığını tescil ettiğini, milleti büyük bir işsizlik ve yoksulluk vurgunuyla muhatap kıldığını" öne sürdü.

Ekonomik eşitsizliğe ve gelir dağılımındaki kötülüğe itiraz edenlerin, Atlantik'in her iki yakasında da yönetimleri tehdit etmeye başladığına dikkati çeken Bahçeli, "AKP hükümetinin sıklıkla müracaat ettiği 'bu kriz bizim krizimiz değil' sözlerinin bir esprisi ve manası da bulunmamaktadır. AKP hükümeti, dokuz yıldır ekonomide taş üstüne taş koymamış ve geçmişin mirasını hoyratça tüketmiştir. Krizin teğet geçeceği iddia edildikçe, vatandaşımız can evinden vurulmuş ve perişanlık diz boyu artmıştır" diye konuştu.

Bahçeli, tırmanma eğilimde olan enflasyonun hangi enstrümanlar yardımıyla düşürüleceği konusunun da net ve belirgin olmadığını savundu.

Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "AB standartlarına bugün en yakın ülkenin Türkiye" olduğuna dönük ifadelerinin de son ilerleme raporuyla hükümsüz kaldığını savunarak, "Hükümetin AB konusunda kafası karışık, fikriyatı belirsiz, istikameti sislidir. Sahte yeryüzü cennetine ulaşma vaadiyle milletimizi oyalamasının da sonuna yaklaşılmaktadır. Özellikle Başbakan Erdoğan'ın hem nalına hem de mıhına vuran sözleri bunu göstermektedir" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir