Bahçeli Yenikapı mitingine katılacak

Başbakan Yıldırım, MHP Lideri Bahçeli'yi arayıp Yenikapı mitingine davet etti. Bahçeli, Pazar günü yapılacak olan mitinge katılmayı kabul etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Yasin Aktay, Başbakan Binali Yıldırım'ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi, İstanbul'daki "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne davet ettiğini söyledi.

Aktay, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yıldırım'ın, MHP Genel Başkanı Bahçeli ve CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu telefonla aradığını belirtti.

Bahçeli kabul etti

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli pazar günü yapılacak Yenikapı mitingine katılmayı kabul etti.

Bahçeli, milletin güçlü, devletin de diri ve dinamik olduğunu aktararak, şunları kaydetti:

"15 Temmuz'dan beri Türk milleti demokrasi nöbetindedir. Ve hakkını, hukukunu, şaşmaz ve sarsılmaz iradesini savunmuştur. 7 Ağustos'ta İstanbul Yenikapı'da düzenlenecek Demokrasi ve Şehitler Mitingi ile 15 Temmuz'dan beri süregelen milli azim taçlandırılacaktır. Millet iradesi, tuttuğu demokrasi nöbetini Yenikapı'da finale taşıyacaktır. Ve dosta güven, düşmana korku salacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı olarak, aldığım davet uyarınca 7 Ağustos günü İstanbul Yenikapı'da milletimle birlikte olacağım. Hainlere ve hasım odaklara karşı Türkiye'nin safında duracak, 79 milyonu katılımcı devlet ve siyaset adamlarıyla birlikte kucaklayacağım. Ümitsizliği aşmak, tereddütleri silmek, birlik ve beraberliği canlı tutmak, yeni bir talih ve tarih kapısı açmak için Yenikapı'da bulunacağım."

"Şehitlerimiz müsterih, milletim emin olsun, bizim vazgeçecek ne bir çakıl taşımız ne de teröristlere bırakılacak bir ülkemiz vardır." diyen Bahçeli, "Doğrudan sapıldığında yol eğrileşir. Yoldan çıkıldığı zaman yıkım ve yangın körüklenir. Türk milleti hak yolunda, kardeşlik yolculuğundadır. Bu yoldan dönüş olmadığı gibi, yolculuktan pişmanlık da yoktur. Unutulmasın, Ötüken sancağı inmeyecek, Söğüt ocağı sönmeyecektir." cümlelerini kullandı. 

Kılıçdaroğlu katılmayacağını açıklamıştı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7 Ağustos Pazar günü İstanbul Yenikapı'da gerçekleştirilecek mitinge, CHP ve MHP liderlerini davet etmişti.

CHP lideri Erdoğan'ın yaptığı davete olumsuz yanıt vermişti.