Bahçeli'den Erdoğan ve hükümete sert eleştiri

Gündeme dair gelişmeleri değerlendiren MHP Genel Başkanı Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümete yönelik sert eleştirilerde bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MHP lideri Devlet Bahçeli, genel merkezde basın toplantısı düzenledi. Bahçeli, terör olayları ve artan gerginlikler üzerinden Erdoğan ve AK Parti'ye yüklendi. Konuşmasında "AKP sayesinde Türkiye çakılmayla son bulacak keskin bir inişe geçmiştir" diyen Bahçeli, "PKK'nın 10 maddesini bizim 4 ilkemize tercih eden siyasi şarlatanların millete yalan söylemesi tutmayacaktır. AKP ile PKK arasında bir fark kalmamıştır. AKP'nin yörüngesi kaymış sahtekarlıkları tüm boyutlarıyla yüze çıkmıştır" ifadelerine yer verdi.

Bahçeli'nin konuşmasında öne çıkanlar şöyle:

"Ülkemiz çok cepheli körüklenen fitne ateşinin kıskacındadır. Bugün yaşadıklarımız son 13 yılın bakiyesidir. Pandoranın kutusu açılmış içinden cüsse ve cüret kazanmış ihanet çıkmıştır. 20 Temmuz'dan bu yana 127 şehidimiz kanı AKP'nin alnına yapışmıştır.

Erdoğan bir ara 'MHP'nin hiçbir kaygısı gerçekçi değildir' diyordu. Tek arzumuzun şehitlerin gelmesi olduğunu ileri sürüyordu. Dökülen kanların azmettiricisi hangi alçaklardır? 'PKK ile görüşen arkadaşı ben gönderdim sıkıntısı olan bana söylesin' diyen Erdoğan nasıl temize çıkacaktır? Öcalan Türkiye'nin önünü açıyor diye AKP lejyonerleri neredesiniz?

Kaybeden sadece AKP değil, Türkiye'dir. Kaybeden Türk milletidir. Türkiye'ye çevrilen silahların hepsinde AKP'nin izni ve parmağı vardır. Bu silahları kim ya da kimler vermektedir? Hangi ülkeler sıra sıra Türkiye'ye düşmanlık kuyruğuna girmişlerdir? Türkiye nasıl bir darboğazdadır?

Cizre'ye Kobani aşısı yapmak istedi

Şahsıma provokatör küstahlığını gösteren yıkım ele başısı, hainliğin dibini boylarken PKK günden güne güç kazanmış, Cizre’ye de Kobani aşısı yapmak istemiştir. PKK beslemelerine, imzacı sözde aydınlara gün doğmuştur. Şehitlerin kanı, adı sanı yakınen bilinen yıkım kadrolarının eline bulaşmıştır. Erdoğan ve İmralı canisinin, terfi ettirip PKK’ya armağan ettiği ne kadar isim varsa, dahil oldukları melanet kadrosuyla tarihe kara bir leke olarak geçeceklerdir.

'Kürt kökenli kardeşlerimiz, milletimizin yeri dolmaz birer mensubudur''

Kürt kökenli kardeşlerimiz, milletimizin kopmaz, yeri dolmaz ve ayrılmaz birer mensubudur. PKK ile Kürt kökenli kardeşlerimizi bir ve aynı görmek tam bir cinayettir. Terör örgütünün gayesi, varmak istediği menfur aşama da esasen budur. PKK ile Kürt kökenli kardeşlerimizi eşitlemek, milleti inkar eden, Türkiye'nin altını dinamitleyen kör bir tuzaktır. Bu tuzağa hiçbir sağduyulu vatandaşımız itibar etmeyecek, hiçbir dava arkadaşımız düşmeyecektir.

"Kongreyle zincirlenen Davutoğlu...."

Kongreyle zincirlenen, acınacak duruma düşen Davutoğlu, müfteriliğe yenilerini katarken tavsiyemiz aynaya bakması ve gerekli tedbiri bizzat almasıdır. Partimizi hayırcı göstermeye çalışması kendisine yaramayacaktır. Kendi Merkez Karar Yönetme Kurulu listesini tanzim edemeyen birinin bize kuru sıkı atması beyhude bir çırpınıştır. Davutoğlu ve arkasında duran efendisi sayesinde ülkemiz iktidarsızlığın elindedir. Bu sayede ortaya çıkan istikrarsızlık sarmalı vatanımızı çevrelemiştir. Koalisyon kurulmasına yanaşmayan, PKK’nın 10 maddesini bizim dört ilkemize tercih eden siyasi şarlatanların millete yalan söylemesi tutmayacaktır.

"Arınç'ın ibretlik bir itirafı…"

Bülent Arınç’ın koalisyon hükümeti teşkilinin engellenmesini kendi partisine faturalandırması ibretlik bir itiraftır. Her şey ortadadır. AKP’nin sahtekarlıkları kaymış, tüm boyutlarıyla düze çıkmıştır. Bir zamanlar uyarılarımızı kötümserlik şeklinde yorumlayanlar şimdilerde bizimle aynı çizgiye gelmişlerdir. Bugün teker teker çıkması bir kehanetin değil millet ve tarih şuuruna sahip olmanın üzücü de olması mükafatıdır.

"Cizre'den herkes vazgeçse biz vazgeçmeyiz"

MHP lideri Devlet Bahçeli, MHP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtladı.

Bahçeli, Cizre’de 9 günlük sokağa çıkma yasağına ve bölgede yaşanan sorunlara ilişkin, “Cizre çözüm sürecinin ihmali sonrası iktidarın gafletiyle oluşmuş bir ayaklanmadır. Mutlaka sonuç alınmalıdır. Ne gerekiyorsa yapılmalıdır. Güvenliğe çok büyük grev düşmektedir. Siyasi irade burada ne kadar taviz verirse versin orada istikrar barış huzur sağlanmalıdır. Cizre yabancı bir yer değildir. Türkiye’nin çok sevilen ve önemsenen bir ilçesidir. Herkes vazgeçse biz vazgeçmeyiz” dedi.

“1 Kasım ola hayra ola”

Bahçeli, son anket sonuçlarından yola çıkarak AK Parti dahil hiçbir partinin tek başına iktidar olamayacağı, bu durumda MHP’nin “koalisyona” ilişkin tutumunun seçimlerden sonra değişme ihtimaline ilişkin sorulan soruya, “1 Kasım ola hayra ola” yanıtını verdi.

Büyük Birlik Partisi lideri Mustafa Destici’nin 1 Kasım seçimleri için MHP’ye yaptığı ittifak çağrısını değerlendiren Bahçeli, “Seçime çok yakın bir süre kaldı. Adaylıklar ayın 17’sinde belirlenip YSK’ya veriliyor. Bu zaman darlığında bir şey söylemenin bir anlamı yoktur” dedi.

HDP genel merkezine yapılan saldırı

Bahçeli, HDP genel merkezine gerçekleştirilen saldırıların ülkücüler tarafından gerçekleştirildiği iddialarına ise, “Ülkü Ocakları ile ilgili hassasiyetlerimiz devam etmektedir. Ülkü Ocakları akıllı ve disiplinli bir kuruluştur. Provokatörler türeyebilir. Ama buna öce Ülkücüler inanmamaktadır. Ülkücüler inanmadıktan sonra da artık gerisi önemli değildir. Geri kalan provokatörleri de artık şu yeni İçişleri Bakanı bir ısınsın da bu işaretleri yapanlar kimlerdir bulsun. Türkiye’nin her tarafı kamera oldu. Bu kadar mobese varken iki tane işareti bulamıyorsa herhalde mobeseleri sökmek lazımdır” yanıtını verdi.

Nokta dergisi kararı

Nokta dergisine gerçekleştirilen operasyonlara ve derginin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kapağında yer verdiği sayısının toplatılmasına ilişkin şunları söyledi:

“Basın kurumlarına, basın çalışanlarına ve basın sahiplerine karşı bugünkü iktidarın yapmış olduğu zulüm artık milletimizce tahammül edilemeyecek bir sınıra ulaşmıştır. Ama 1 Kasım’dan sonra Türkiye rahatlayacaktır inşallah.”

"Kime soruşturma açılmışsa milliyetçi hareket iktidarında madalya verilecektir"

Cizre’de yürütülen operasyonlar kapsamında görev alan polisler hakkında soruşturma açılıp açılmadığına yönelik CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nun Meclis'e sunduğu soru önergesine ilişkin sorulan soruya, “O HDP ile paralel hareket eden bir milletvekili kardeşimizdir. Onun bileceği iştir. Kime soruşturma açılmışsa milliyetçi hareket iktidarında madalya verilecektir” ifadelerini kullandı.

"Yürüsünler bakalım nereye kadar yürüyecekler"

Perşembe günü Ankara’da 14 sivil toplum kuruluşu tarafından düzenlenecek mitingde isteyenin istediği gibi yürüyebileceğini söyleyen Bahçeli, “İsteyen istediği şekilde yürüsün. Onlar bir zamanlar akillerdi. Türkiye’yi çözüm süreci üzerinden ikna etmeye çalışıyorlardı. Şimdi gerçeği gördüler. Halkı teröre karşı yürümeye çağırıyorlar. Bu güzel bir şeydir. Yürüsünler bakalım nereye kadar yürüyecekler” dedi.

"Gündemimizde böyle bir şahıs ve böyle bir konu yok"

Tuğrul Türkeş’in partiden ihraç edilmesine karşı yaptığı itiraza ilişkin sorulan soruyu yarıda kesen Bahçeli, “Gündemimizde böyle bir şahıs ve böyle bir konu yoktur” dedi.