Bahçeli'den YSK'ya çağrı

MHP tabanının büyük kısmının hayır oyu verdiği yorumlarına sert tepki gösteren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, YSK'ya çağrıda bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Referandumun sonrası partisinin ilk grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP tabanının büyük kısmının hayır oyu verdiği yorumlarına sert tepki gösterdi. YSK'ya çağrı yapan Bahçeli, "Açık çağrımdır, YSK acilen bir çalışma yapmalıdır imkan varsa evet ya da hayır tercihlerinin hangi partilere ait olduğunu ölçen mekanizma bulunuyorsa kurulan tüm sandıklarda tercihi evet olan MHP'li seçmenlerin sayısı ortaya çıkarılmalıdır" dedi.

Bahçeli şöyle konuştu: "16 Nisan akşamı sonuçların gelmesiyle beraber bir kısım köksüz kimliksiz gazeteci yorumcu kılıklı provokatör MHP'yi hedef almıştır. O tarihi akşamda utanmasalar fren tutmasalar 81 ilde kurulan 167 bin 140 sandığa hangi partiden oy geldiğini ifadeye kalkacaklardır. 48 milyon 904 bin 182 geçerli oyun tek tek dökümünü yapacaktı. MHP'yi suçlama yarışına girdiler partimize gönül verenlerin yüzde 80'inin oy vermediğini ahlaksızca uydurdular. Zillet ve rezaletle anılacak bu şahsiyetsizler evet tercihinde bulunan vatandaşlarımızın hangi partiden olduğunu nereden çıkardılar? Milliyet gazetesinde köşesi bulunan bir ezik ve çürük 'Referandumun kaybedeni MHP. MHP'nin tabanının yüzde 80'i hayır oyu verdi' yazmış. Bre ahlaksız kemiksiz... Kafa var almıyor sanırsınız bidon. Bu ve benzeri gazetecilerin ya zekaları kurumuş ya da iradeleri körleşmiştir. Açık çağrımdır YSK acilen bir çalışma yapmalıdır imkan varsa evet ya da hayır tercihlerinin hangi partilere ait olduğunu ölçen mekanizma bulunuyorsa kurulan tüm sandıklarda tercihi evet olan MHP'li seçmenlerin sayısı ortaya çıkarılmalıdır."

Kriz tetikçileri hemen hareket geçti

Referandum sonuçlarını ve yapılan itirazları değerlendiren Bahçeli, "Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi milli iradeden onay almıştır. Sistem tartışmaları tedavülden kalkmıştır. 16 Nisan'da seçim yapılmamış partiler oylanmamıştır. Yapılan sadece planlanan halk oylamasının icrasıdır. Bir kaşık suda fırtına koparıp 16 Nisan'ı hazmedemeyenler karanlık çevrelerdir. Kriz tetikçileri hemen hareket geçmişlerdir. Halk oylamasında yüzde 50+1'e ulaşan tercih meşrudur. Bunu dünyada örnekleri pek çoktur. Kaos lobisi ar damarı çatlamışcasına faaliyettedir" dedi.