Bahreyn Grand Prix'si iptal edildi

Ülke, iç karışıklıklar nedeniyle bu yıl yarışa ev sahipliği yapamayacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

FLORANSA - Formula 1'de, 2011 sezonunun ilk yarışı olan Bahreyn Grand Prix'si, bu ülkede devam eden iç karışıklıklar nedeniyle iptal edildi.

Bahreyn, Formula 1'de 2011 sezonunun ilk yarışına evsahipliği yapmaya hazırlanırken, ülkede çıkan iç karışıklıklar nedeniyle yarışı düzenleyemeyeceğini Formula 1 patronu Bernie Ecclestone'a iletti.

Bahreyn Prensi Salman Bin Hamid El Halife'nin dün öğleden sonra Bernie Ecclestone ile kısa bir telefon görüşmesi yapığı açıklandı. Prensin, Ecclestone'a, "Şu dönemde ülkenin iç işlerine yoğunlaşmayı daha önemli buluyoruz. Son günlerde yaşadığımız olaylar ve ortaya çıkan trajediyi önlemek ve ulusal birliğimizi kuvvetlendirmek önceliğimiz" dediği ifade edildi.

F1 patronu İngiliz işadamı Ecclestone da verdiği demeçte, "Umuyoruz ki, Bahreyn sorunlarının üstesinden gelir. Bahreyn, halkının sıcakkanlılığı ve misafirperverliğiyle meşhur. Bunu herkes kabul ediyor. Bahreyn'in en kısa zamanda aramıza dönmesini bekliyoruz" dedi.

Bahreyn, 2004 yılından beri Sakhir pistinde Formula 1'e evsahipliği yapıyordu.

Formula 1'de 13 Mart tarihinde koşulması planlanan 2011 sezonunun açılış grand prix'sinin iptaliyle yeni sezonun açılışının, 27 Marttaki Avustralya Grand Prix'sine kaldığı belirtiliyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir