Bakan Soylu'dan Cumartesi Anneleri açıklaması

İçişleri Bakanı Soylu, Cumartesi Anneleri'nin 700. günü eylemine müdahale edilmesine ilişkin, "Anneliğin terör örgütünce istismar edilmesine, teröre kılıf yapılmasına göz mü yumsaydık?" diye konuştu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumartesi Anneleri'nin Galatasaray Meydanı'ndaki 700. günü eylemine müdahale edilmesine ilişkin açıklama yaptı.

Bakan Süleyman Soylu, Eğitim Daire Başkanlığı Durmuş Yalçın Konferans Salonu'nda düzenlenen "104. Dönem Kaymakamlık Kursu Açılış Programı"na katıldı.

Soylu, burada yaptığı konuşmada, Cumartesi Annelerinin 700. gösterilerini yapmak istediklerini belirterek, "İzin vermedik çünkü artık bu istismarın ve kandırmacanın son bulmasını istedik. Anneliğin terör örgütünce istismar edilmesine, teröre kılıf yapılmasına göz mü yumsaydık?" dedi.

"Terör örgütleri başka istismar alanı peşinde koşuyorlar"

İçişleri Bakanı Soylu, şöyle devam etti:

"Bugün terör örgütleri, bu odaklar eliyle bir başka istismar alanı peşinde koşuyorlar, anne istismarı. Yapılmak istenen çok açıktır. Annelik kavramı üzerinden bir mağduriyet oluşturup, hem teröre bir mağduriyet maskesi giydirmeye çalışıyorlar, hem de toplumu ayrıştırmaya çalışıyorlar."

Galatasaray Meydanı'nın, terör örgütlerinin sözde ortak meşruiyet alanı haline getirilmesine müsaade etmeyeceklerini belirten Soylu, "Bu millet yüz yıl önce bunların ağababalarına bu ülkeyi teslim etmemişti, bugün onların paçozlarına da teslim etmez, bunu herkes böyle bilsin." ifadelerini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir