Bakan Yılmaz UNICEF ile görüştü

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, UNICEF Genel Direktör Yardımcısı Yoka Brandt ve beraberindeki heyeti kabul etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA -  Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Genel Direktör Yardımcısı Yoka Brandt ve beraberindeki heyeti kabul etti. Bakanlıkta gerçekleşen kabulde yaptığı konuşmada, UNICEF'in Birleşmiş Milletler şemsiyesi altındaki çok önemli bir organizasyon olduğunu söyledi. Türkiye'nin son yıllarda yakaladığı ekonomik gelişmeye paralel olarak dünyada daha etkin rol almaya başladığını belirten Yılmaz, geçen yıl Türkiye'nin kalkınma yardımının 2,5 milyar dolar, insani yardımlarının da 1 milyar dolara ulaştığını kaydetti.  

Yılmaz, Türkiye'nin insani yardımlar konusunda dünyada 4. ülke konumuna geldiğine dikkati çekerek, bunda yakalanan ekonomik gelişmenin yanı sıra bölgede yaşanan krizlerin de etkisinin olduğunu anlattı. Özellikle Suriye'de yaşanan krizin Türkiye'yi ve tüm bölgeyi derinden etkilediğine değinen Yılmaz, bu krizlerde en fazla etkilenen kesimin başında çocukların geldiğini vurguladı.  

Çocuklar için elverişli eğitim, sağlık hizmeti sağlamanın ve onları geleceğe hazırlamanın küresel bir görev olduğuna işaret eden Yılmaz, şöyle konuştu: 

"Türkiye, bu alanda da son yıllarda büyük gelişmeler sağladı. Eğitimde, sağlıkta atılan adımlar bunun göstergeleri. Türkiye yaptığı yardımlarla çocukların dünya ölçeğinde hayatını iyileştirmeye de önemli katkılar bulunuyor. UNICEF ile bu konularda hem Türkiye hem dünyada daha yakın bir işbirliğini nasıl sağlarız, bunları konuşacağız. 

Türkiye giderek BM ofisleri için ev sahipliği yapan ülke haline geliyor. Dünyada Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA), Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'nın (UNDP) İstanbul'da ofisler kurduğunu biliyoruz. UNICEF'in de İstanbul'da bölgesel ve küresel düzeyde çalışmalar yapacak bir ofis oluşturma çabası var. Bu toplantıda bu konuları da ele alacağız." 

UNICEF Genel Direktör Yardımcısı Yoka Brandt da görüşmeden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. UNICEF'in Türk hükümetiyle yakın işbirliği içinde olduğunu belirten Brandt, işbirliğini daha da geliştirmek üzere Türkiye'ye geldiklerini ifade etti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir