Bakan Zeybekci'den Bank Asya yorumu

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Bankasya'nın Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilmesi konusunda, "Yapılan çalışma tamamıyla hukuki ve teknik bir çalışmadır" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Seçim çalışmaları kapsamında memleketi Denizli'de seçmenleriyle buluşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ilk olarak Bakırlı Sanayi Sitesi'nde esnafla kahvaltı yaptı.

 Ardından İncilipınar Anadolu Lisesi inşaatına geçen Bakan Zeybekci, işçilerle çay içip, sohbet etti. Daha sonra Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin kadınlar için Merkez Spor Salonu'nda düzenlediği Zumba kursuna katıldı. Kursa katılan kadınlar, Bakan Zeybekci'ye Zumba gösterisi yaptı. Kadınları alkışlayan ve tebrik eden Zeybekci, gösterinin ardından AK Parti İl Başkanlığı'na gitti. Burada gazetecilerin sorusunu yanıtlayan Bakan Zeybekci, Bankasya'nın TMSF'ye devredilmesiyle ilgili olarak açıklama yaptı.

Zeybekci, elkoymanın TMSF ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) gibi kurumların yaptığı bir çalışma olduğunu belirterek, "Türkiye'de 2001 ve 2002 yıllarında 25 bankanın TMSF'ye devredilmesiyle, bugünkü rakamlarla belki 300 milyar dolara varan o günkü rakamlarla 50 milyar doların üzerinde bir maliyet ortaya çıktı. Hafızalarımızdaki o kötü hatıralardan dolayı hassasiyetlerimiz var. Ama bu ekonomideki bir güvenlik tedbiri için alınmış bir karardır. Hukuki, sermaye ve mevduat sahiplerinin güvenliği anlamında standartları tutturamayan herhangi bir finans kurumu yada bankaya karşı alınabilecek tedbirlerden biri alınmıştır. Bunun arkasında başka bir şey aramaya gerek yoktur. Onların bu duruma düşmesinin sebepleri benim konum değildir. Yani neden kaynaklanmış, bunlara girecek değilim ama yapılan çalışma tamamıyla hukuki ve teknik bir çalışmadır" dedi.