Bakanlar Kurulu, Cumhurbaşkanı başkanlığında toplandı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 15 yıl sonra bir ilke imza atarak bugün Bakanlar Kurulu'na başkanlık ediyor. Kritik toplantı 12:20'de başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı sıfatıyla bugün ilk kez Bakanlar Kurulu toplantısına başkanlık ediyor. Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenen toplantı, saat 12.20'de başladı. Kritik toplantı, daha önce Milli Güvenlik Kurulu'nun gerçekleştirildiği salonda yapılıyor.

Toplantının yapıldığı salona Atatürk portresinin asıldığı görüldü. Aynı salonda yapılan MGK toplantısı sırasında Atatürk portresinin olmaması eleştiri konusu olmuştu.

Toplantı gündemi

Gündemdeki kritik konular toplantıda ele alınacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabineye, değişen Cumhurbaşkanlığı teşkilat yapısı ve çalışma biçimini anlatması bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı'nda, yatırımları izleme, dış ilişkiler, güvenlik başkanlıklarının da aralarında bulunduğu 12 yeni başkanlık oluşturulmuştu.

'Paralel Yapı'yla mücadele, çözüm sürecinde gelinen son durum ve dış Politika başlıklarının masaya yatırılması bekleniyor. Devam eden projeler ve yatırımlar da gündem maddeleri arasında.

Arınç, toplantı sonrası açıklama yapacak

Bakanlar Kurulu toplantısına saat 13:30'da yemek arası verilecek. Erdoğan, bakanlarla yemek yiyecek. Toplantının ardından, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç bir açıklama yapacak.

18'inci kez gerçekleşiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan önce eski cumhurbaşkanları Cemal Gürsel, Fahri Korutürk, Kenan Evren, Turgut Özal ve Süleyman Demirel de Bakanlar Kurulu'na başkanlık etti. Erdoğan, çok partili hayata geçişin ardından Bakanlar Kurulu'na başkanlık eden altıncı Cumhurbaşkanı oldu.

Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın yedi defa başkanlık ettiği Bakanlar Kurulu'nu, Yedinci Cumhurbaşkanı Kenan Evren dört, Dördüncü Cumhurbaşkanı Cemal Gürsel, Altıncı Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk ve Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ikişer kez kendi başkanlığında topladı.

En son 2000'de Demirel toplamıştı

Son toplantı, 12 Mayıs 2000'de, Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Demirel'in görev süresinin bitimine dört gün kala, Başbakan Bülent Ecevit'i veda ziyaretinin akabinde Başbakanlık Merkez Bina'da yapıldı.

Bu konularda ilginizi çekebilir