Bakanlar Kurulu toplandı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yapılan toplantı, Başbakanlık Yeni Bina'da, saat 13.30'da başladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Uzun bir aradan sonra Bakanlar Kurulu bugün toplandı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yapılan toplantı, Başbakanlık Yeni Bina'da, saat 13.30'da başladı.

Başbakan Erdoğan’ın başkanlığında uzun bir aradan sonra toplanan Bakanlar Kurulu’nda iç ve dış gelişmelerin masaya yatırılacağı, seçimler, Suriye, “paralel yapı”, ekonomi, Türkiye-AB ilişkileri ile diğer gelişmelerin ayrıntılı bir şekilde ele alınacağı tahmin ediliyor.

Cemaate karşı alınacak önlemler konuşulacak

Öte yandan Başbakan Erdoğan’ın seçim meydanlarında verdiği cemaate yönelik, “bunların inine gireceğiz” şeklindeki mesajlarının da hayata geçmesi bekleniyor. Devlet kadrolarına sızan cemaat üyelerinin tespit edilmeleri ve bunları tasviyelerinin de ele alınması bekleniyor. Cemaat kurumlarına yapılacak mali denetimler konusunun da yine bu toplantıda değerlendirilmesi ve alınacak önlemlerin neler olabileceği ele alınacak. 

Soruşturma Komisyonu'na ilişkin değerlendirme yapılacak

4 eski bakan Muammer Güler, Zafer Çağlayan, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar hakkında kurulacak “soruşturma komisyonu”nun da değerlendirileceği Bakanlar Kurulu toplantısında, AK Parti ile CHP’nin verdiği önergenin birleştirilip birleştirilmeyeceği de karara bağlanacak. Soruşturma Komisyonu’nun nisan ayı sonunda kurulması bekleniyor. 

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından ise Başbakan Erdoğan, parti genel merkezinde MYK toplantısına başkanlık edecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir