Bakanlardan 'Yeni Anayasa' açıklaması

TBMM Başkanı Kahraman'ın, anayasa çalışmalarına yeniden devam edilmesi için liderlere gönderdiği mektup sonrası Bakan Bozdağ ve Elitaş süreci değerlendirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yeni anayasa çalışmalarına ilişkin oluşturulan 'Anayasa Uzlaşma Komisyonu' üçüncü çalışma toplantısında dağılmıştı. Bunun üzerine Meclis Başkanı İsmail Kahraman, Meclis'te bulunan tüm partilere tekrar bir araya gelme çağrısında bulunmuş ve dün bir mektup göndermişti. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş yaptıkları konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bozdağ: Ümidim yok ama...

Bozdağ, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın, anayasa çalışmalarına yeniden devam edilmesi için liderlere yaptığı çağrının olumlu neticelenmesini umduğunu belirterek, "Ümidim yok ama bu ümidi yok etmek de istemiyoruz. Azıcık da olsa bu ümidi muhafaza etmek geleceğe taşımak bizim vazifemizdir diyorum" diye konuştu.

İstanbul Üniversitesi'nde düzenlenen 'Dünyada ve Türkiye'de Darbe Yargılamaları Uluslararası Sempozyumu'nun açılışında konuşan Bekir Bozdağ anayasa çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bozdağ, "Şu andaki anayasamız bir toplumsal sözleşme değil bir darbe ve darbeci sözleşmesidir. Bu sözleşme yürürlükteyken elbette ki uyacağız. Ancak yürürlükten kaldırmak için çalışmakta her Türk vatandaşı için şerefli vazifelerin başında gelir. Bunun kaldırmak için mücadele etmek de siyaset ve fikir yapan için de büyük bir şereftir diye düşünüyorum. Umarım ki TBMM başkanımızın çağrısı olumlu neticelenir. Parlamento yeni anayasayı hayata geçirmeyi başarır. Ümidim yok ama bu ümidi yok etmek de istemiyoruz. Azıcık da olsa bu ümidi muhafaza etmek geleceğe taşımak bizim vazifemizdir diyorum" dedi.

Elitaş'tan Kılıçdaroğlu'na çağrı

Elitaş, Kahramanın Anayasa Uzlaşma Komisyonunda masadan kalkması üzerine CHP grubuna da çağrı mektubu gönderdiğini hatırlatarak "Masaya oturup, kalkmak CHP'nin gelenekleri arasındadır. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, her şey TBMM'de Anayasa Komisyonunda konuşulmak üzere partisinin temsilcilerini yeniden komisyonda görevlendirsin. Bunu da bugün Kayseri'ye yapacağı ziyarette check etsin." diye konuştu.