Bakanlıktan sahtecilik uyarısı

Dolandırıcılık yapan kişi, kendisini Bakan Ergün'ün Özel Kalem Müdürü olarak tanıtıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, son günlerde, kendisini Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'ün Özel Kalem Müdürü olarak tanıtan bir şahsın, şirketlerin üst düzey yöneticilerini telefonla aradığı ve yakınlık kurmaya çalıştığının anlaşıldığını bildirdi.

Bakanlık, bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli ve hassas davranılması konusunda kamuoyunu uyarırken, Özel Kalem Müdürlüğü ile kurulacak temasın, bakanlığın resmi telefonları aracılığıyla yapılması gerektiğini ifade etti.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, son günlerde, kendisini Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'ün Özel Kalem Müdürü olarak tanıtan bir şahsın, şirketlerin üst düzey yöneticilerini telefonla aradığı ve yakınlık kurmaya çalıştığının anlaşıldığını, bu şahsın aradığı işadamlarını Sanayi ve Ticaret Bakanı ile görüştüreceğini ifade ettiğinin öğrenildiği kaydedildi.

Söz konusu şahsın  üst düzey yönetici ve  şirket sahibi kişilerin cep telefonu bilgilerini temin ederek, yaptığı görüşmelerde yalan beyanda bulunduğunun tespit edildiğine işaret edilen açıklamada, şahsın kendisine bu şekilde maddi kazanç elde etmeye çalıştığının görüldüğü ifade edildi.

Konu ile ilgili olarak Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunularak, gerekli yasal süreç başlatıldığı bildirilen açıklamada, ''Kamuoyunun bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli ve hassas davranması, Bakanlığımız Özel Kalem Müdürlüğü ile kurulacak temasın, bakanlığımızın resmi telefonları aracılığıyla yapılması önemle duyurulur'' denildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir