Balık ekmekçiler denetimlere takıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın İstanbul'daki çevre denetimlerine bu kez Eminönü'ndeki balık ekmekçiler takıldı. Balık pişirme ve servis sırasında denizi kirlettikleri tespit edilen tekneleri denetleyen Bakanlık, 10 günlük sürede yasal mevzuatta belirtilen koşulları yerine getirmeyen işletmelere 923 TL ile 9 bin 294 TL arasında cezai işlem uygulanacak.
Turizm açısından önemli bir yeri olan ve İstanbul Eminönü denilince ilk akla gelen balık ekmek teknelerini denetlemeye başlayan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri, denetlemelerde teknelerin denizi kirletmiş olduklarını tespit ederek, gerekli yasal uyarıları içeren yazılı tebliği işletmelere verdi.

10 günlük süre tanındı

Bakanlık, sorunların giderilmesi ve kirliliğin temizlenmesi için işletmelere on günlük bir süre verdik. Ticari faaliyette bulunan teknelerin bulundukları bölgeyi temizleme sorumlulukları olduğunu açıklayan Bakanlık yetkilileri, on günlük süre dolduğunda işletmelerin yeniden denetleneceğini belirtti.

Cezalar 9 bin TL'ye kadar çıkıyor

Daha temiz ve daha sağlıklı bir çevre yaratmayı amaçlayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Eminönü'ndeki balık ekmek satışı yapan teknelerin çevreyi kirletmeye devam etmeleri halinde, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu gereğince ilçe belediyeler tarafından 923 TL'den 9 bin 294 TL'ye kadar cezai işlem uygulanacağını açıkladı.

Bin 120 öğretmene çevre eğitimi

Denetimlerin önümüzdeki süreçte İstanbul'un faklı ilçelerinde de devam edeceğini belirten Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürü Ahmet Ayyıldız, çevre konusunun bir kültür ve eğitim meselesi olduğunu söyleyerek, İstanbul genelinde 15 ilçeden bin 120 öğretmene Çevre ve Atıkların Geri Dönüşümü konusunda eğitim verdiklerini açıkladı. Ayyıldız ayrıca bu eğitimlerin ardından İstanbul genelinden 6 bin 100 öğrencinin çevre gönüllüsü olarak seçildiğini de kaydetti.