Balıkesir'de 2 hektar kül oldu

İvrindi ilçesi Karasu mevkisinde çıkan orman yangınında 2 hektarlık alan kül oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BALIKESİR - Balıkesir'in İvrindi ilçesinde çıkan orman yangınında 2 hektarlık alan zarar gördü.

Alınan bilgiye göre, Madra Dağı zirvesi Karasu mevkisindeki karaçam ormanında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangına, Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 30 arazöz, İzmir Bölge Müdürlüğü'ne ait 15 arazöz ile bir yangın söndürme helikopteri müdahale etti.

Orman bölge ekiplerinin müdahalesiyle birkaç saatlik çalışma sonucu kontrol altına alınan yangında, 2 hektarlık alanın zarar gördüğü bildirildi.

Balıkesir Orman Bölge Müdürü Hüseyin Yalçın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ihbarın gelmesi üzerine hemen harekete geçtiklerini ve kısa sürede yangını kotrol altına aldıklarını söyledi.

Yangının çıktığı alanda soğutma çalışmalarının devam ettiğini de ifade eden Yalçın, şöyle konuştu:

"Yangın ihbarından hemen sonra arazözlerimizi, ekipmanlarımızı yangın bölgesine sevk ettik. Bölge Bergama'ya yakın olduğu için İzmir Bölge Müdürlüğü'nden de ekip istedik. Arazözlerimiz yangına müdahale etti ve şu anda yangın kotrol altına alınmış durumda. Yangın akşam saatlerinde olduğu için helikopter birkaç sorti yaptıktan sonra yangına müdahale edemedi. Balıkesir'den 30, İzmir'den 15 arazözle müdahale ettik. Daha sonra İzmir'den gelen arazözleri geri gönderdik. Halen soğutma çalışmaları devam ediyor."