Balkaner, TMSF'ye borcunu 7 yılda ödeyecek

TMSF ile Balkaner Grubu anlaştı. Balkaner Grubu, yaklaşık 400 milyon dolar olan borcunu önümüzdeki yıl ödemeye başlayacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) ile Yurt Ticaret Kredi Bankası A.Ş. Hakim Ortağı Balkaner Grubu arasında, Grubun Fona olan borçlarının ödenmesine yönelik olarak protokol imzalandığı duyuruldu.

TMSF'den yapılan açıklamada, imzalanan protokole göre Balkaner Grubu'nun, 31 Aralık 2009 tarihi itibariyle Fon'a olan toplam 393 milyon 580 bin 466 ABD Doları nakdi borcunu 2011 yılından başlamak üzere 5 yıl anapara 2 yıl da faiz ödemeleri olmak üzere toplam 7 yılda ödemeyi taahhüt ettiği belirtildi.

Balkaner Grubu'nun, gayrimenkul geliştirme ve lüks konut inşaatı başta olmak üzere, inşaat sektöründe sahip olduğu tecrübeyi ve bilgi birikimini kullanarak güçlü yerli ve yabancı yatırımcıların finansal katılım veya ortaklıklarıyla geliştireceği konut projelerinden sağlayacağı kaynaklarla ödemelerini gerçekleştirmesinin planlandığı kaydedildi.

Açıklamada, inşaat sektöründeki durgunluğun aşılarak canlanmanın başlaması da dikkate alınarak imzalanan protokol çerçevesinde, 2011-2012 yıllarında 192,5 milyon dolar, 2013-2015 yılları arasında 201 milyon dolar olmak üzere toplam 393,5 milyon dolarlık anaparanın ödeneceği, ardından 2 eşit taksitte Grubun faiz ve diğer sorumluluklarından kaynaklanan borçlarının tasfiye edileceği bildirildi.

Açıklamada, yapılan protokol ile Fon tarafından Grup firmalarının hisselerinin rehin alınacağı ve firmalara gerekli görülmesi halinde yönetim ve denetim kurulu üyelerinin atanacağı dile getirildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir