Balyoz davası hakimine soruşturma

Doğan'ın avukatları, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Çolakkadı ile hakim Peksak hakkında soruşturma başlatılabilmesi için Ankara İdare Mahkemesi'ne başvurdu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- "Balyoz planı" davası sanıkları arasında yer alan eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın avukatları, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı ile hakim Ali Efendi Peksak hakkında soruşturma başlatılabilmesi için Ankara İdare Mahkemesi'ne başvuruda bulundu.

Doğan'ın avukatları Celal Ülgen ve Hüseyin Ersöz tarafından yapılan yazılı açıklamada, Doğan'ın İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi Hakimliği'nce 26 Şubat 2010'da tutuklandığı hatırlatılarak, "Bundan sonraki süreçte bazı gazete ve televizyon kanallarında yer alan haberlerde, müvekkilimizin tutuklandığı gün, bu kararı veren nöbetçi yargıç Ali Efendi Peksak'ın, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Kahraman ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı ile birlikte Beşiktaş Adliyesi'nin hemen yan tarafında bulunan otelde akşam yemeği yediği iddiaları ortaya atılmıştır" denildi.

Açıklamada, bu iddialar üzerine Çolakkadı ve Peksak hakkında soruşturma açılabilmesi Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'ne şikayet dilekçesi verildiği ve talebi değerlendiren Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'nün, Hakimler ve Savcılar Kanunu'nun 97. maddesinin 'a' ve 'd' bendi uyarınca "şikayetin işleme konulmaması" yönündeki karar verildiği hatırlatıldı. Açıklamada, Ankara İdare Mahkemesi'ne verilen 5 sayfalık dilekçeyle bu kararın iptali ile Peksak ve Çolakkadı hakkında soruşturma başlatılmasına müsaade edilmesi talep edilmesinin istendiği kaydedildi.

 

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir