Balyoz'da iki kişi tutuklandı

Emekli Tümgeneral İzzet Ocak ve emekli Albay Kubilay Aktaş tutuklandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Balyoz Planı iddialarına ilişkin soruşturmada hakkında yakalama emri çıkarılan 21 kişi arasında bulunan emekli Tümgeneral İzzet Ocak ve emekli Albay Kubilay Aktaş tutuklandı.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi heyetince, dün haklarında yakalama emri çıkarılan emekli Tümgeneral Ocak ve emekli Albay Aktaş, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine geldi.

Burada yakalama emri yüzlerine okunan Ocak ve Aktaş, tutuklanarak, cezaevine gönderildi.

16 kişi sorgulanıyor

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan aralarında emekli üç generalin de bulunduğu 16 kişinin sorgularına başlandı.

Alınan bilgiye göre, "Balyoz Planı" iddiaları soruşturması kapsamında, eski Haydarpaşa "GATA" Komutanı emekli Tümgeneral Tuncay Çakan ve eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Şükrü Sarıışık İstanbul'da gözaltına alınırken, Çanakkale 18 Mart Üniversitesinde inkılap ve tarih okutmanı olarak görev yapan emekli Tuğgeneral Mustafa Kemal Tutkun da Güzelyalı Mahallesi'ndeki evinde gözaltına alınarak İstanbul'a getirildi.

İzmir'de ise soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla Emekli Kurmay Albay S.Ö. gözaltına alındı.

Bu arada, İstanbul ve bazı illerde gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alınan ve aralarında emekli generallerin de bulunduğu toplam 16 kişi, sağlık kontrollerinin ardından sorgulama için Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne getirildi.

Operasyonların sürdürüldüğünü ifade eden yetkililer, gözaltı sayısının artabileceğini kaydetti.

İstanbul Nöbetçi 12. Ağır Ceza Mahkemesi üye hakimi Oktay Kuban tarafından 1 Nisanda tahliyelerine karar verilen şüpheliler, Çetin Doğan, Engin Alan, Ali Semih Çetin, Süha Tanyeri, Bekir Memiş, İzzet Ocak, İhsan Balabanlı, Suat Aytın, Ümit Özcan, Levent Çehreli, Recep Yıldız, Ali Rıza Sözen, Mustafa Önsel, Hanifi Yıldırım, Yüksel Gürcan, Kubilay Aktaş, Musa Fariz, Bülent Tunçay ve Abdullah Zafer Arısoy'un tahliye kararına, soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcıları itiraz etmişti.

Dün itirazı görüşen İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, söz konusu şüphelilerin tekrar yakalanmasına oy birliği ile karar vermişti.

Yakalama emri çıkarılan 21 kişi arasında bulunan emekli Korgeneral Engin Alan'ın tedavi amacıyla Ankara Gülhane Askeri Tıp Fakültesi Hastanesinde bulunduğu bildirildi. 

Balyoz'da yeni gözaltılar

Balyoz Planı iddiaları soruşturması kapsamında, İzmir'de bir emekli subay ve İstanbul GATA'da görev yapan emekli Tümgeneral Tuncay Çakan gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla İzmir'de Emekli Kurmay Albay S.Ö. ve İstanbul GATA'da görev yapan Tümgeneral Tuncay Çakan'ın gözaltına alındığı belirtildi.

S.Ö'nün İstanbul'a gönderileceği belirtildi.

Hakkında yakalama emri çıkarılan emekli Albay Erdal A. Ankara Terörle Mücadele ekiplerince Çankaya'daki evinde gözaltına alındı. Emekli Albay Erdal A. evinde yapılan aramanın ardından Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne getirildi.

Aynı soruşturma kapsamında aranan emekli Albay Ali Tarık A'nın yurt dışında olduğu bildirilmişti.

Bu arada söz konusu soruşturma kapsamında 4 ilde muvazzaf askerlerin de aralarında bulunduğu 20 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Öte yandan  Emekli tuğgeneral Mustafa Kemal Tutkun'un Güzelyalı Mahallesi'ndeki evinde, jandarma ile emniyet müdürlüğü terörle mücadele ekipleri tarafından arama yapılıyor.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir