Balyoz'da ilk tahliye

"Balyoz Planı" soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Albay Sencer Başat tahliye edildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi, "Balyoz Planı" soruşturması kapsamında tutuklanan ve avukatı aracılığıyla tahliye talebinde bulunan Albay Sencer Başat'ın tahliyesini kararlaştırdı.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, "Balyoz Planı" soruşturması kapsamında "Hükümeti cebren devirmek ve engellemek" suçundan 21 Eylül 2011 tarihinde tutuklanan Albay Sencer Başat'ın avukatı Hakan Tunçkol'un tutukluluğa yaptığı itirazı değerlendirdi.

Mahkeme heyeti, Sencer'in incelenen evrak kapsamı ve mevcut delil durumu göz önüne alınarak itirazının kabulü ile tahliye edilmesine oy birliğiyle karar verdi.

Heyet, şüpheli Başat hakkında "yurt dışına çıkmama" şeklindeki adli kontrol tedbirinin uygulanmasına hükmetti.

Bu arada heyet, aynı soruşturma kapsamında tutuklanan Tümamiral Fikret Güneş, Tuğamiral Ali Sadi Ünsal, Albay Can Bolat ve Albay Sami Yüksel'in avukatlarınca yapılan itiraz başvurusunu ise şüphelilerin "hükümeti cebren devirmek ve engellemek" suçunu işlediklerine dair kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren olguların bulunması, suçun vasıf ve mahiyeti, dosya kapsamı, delil durumu ve suçun CMK'nın 100/3. maddesinde sayılı katalog suçlardan olması nedeniyle reddederek, tutukluluk hallerinin devamını kararlaştırdı.

Soruşturma kapsamında 57 olan tutuklu şüpheli sayısı, Albay Sencer Beşat'ın tahliye edilmesiyle birlikte 56'ya indi.

Bu konularda ilginizi çekebilir