Balyoz'da karar 9 Ekim'de açıklanacak

Yargıtay 9. Ceza Dairesi, Balyoz Planı davasında kararını 9 Ekim 2013'te açıklayacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Aralarında emekli Oramiral Özden Örnek ile emekli orgeneraller Halil İbrahim Fırtına ve Çetin Doğan'ın da bulunduğu 361 sanıklı "Balyoz Planı" davasının, Yargıtay 9. Ceza Dairesindeki temyiz duruşmasında savunmalar 17. günde tamamlandı. Karar 9 Ekim 2013 Çarşamba günü açıklanacak.

Duruşmada, mazeret dilekçeleri kabul edilen avukatlar dinlendi.

Mustafa Korkut Özarslan'ın avukatı Mehmet Tolga Akalın, bu yargılamada itham sistemiyle tanzim edilen bir iddianameyle karşı karşıya kaldıklarını öne sürdü.

Mahkeme Başkanı Ekrem Ertuğrul, iki listede de ismi okunduğu halde salonda bulunmayan ve duruşma talep eden sanıkların avukatlarının isimlerini son kez okudu.

Bu avukatların salonda bulunmaması nedeniyle Ertuğrul, sanıklar Kemal Dinçer, Mümtaz Can, Ahmet Küçükşahin ve Dursun Tolga Kaplama'nın avukatlarına yöntemine uygun tebliğgat yapıldığı halde duruşmaya gelmediklerini ve mazeret dilekçesi bildirmediklerini belirterek, bu sanıkların temyiz incelemesinin dosya üzerinden yapılacağını söyledi.

Başkan Ertuğrul, dosyanın incelenerek karar verilmek üzere duruşmanın 9 Ekim 2013 Çarşamba gününe bırakıldığını bildirdi.