Ban Ki-mun geliyor

BM Genel Sekreteri, konferansa katılmak için Türkiye'ye gelecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER - BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, 4. BM En Az Gelişmiş Ülkeler Konferansına katılmak üzere Türkiye'ye gelecek.

BM Sözcülüğünden verilen bilgiye göre, Genel Sekreter Ban, 4 Mayıs günü Bulgaristan'a gitmek üzere New York'tan ayrılacak. Genel Sekreter Bulgaristan'a yapacağı resmi ziyarette cumhurbaşkanı, başbakan, dışişleri bakanı ve meclis başkanı ve milletvekilleriyle görüşecek, ''Sofya Platformu'' adlı konferansta ve Sofya Üniversitesinde konuşmalar yapacak.

Bulgaristan'ın ardından Türkiye'ye geçecek olan Genel Sekreter, İstanbul'da 9-13 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek 4. BM En Az Gelişmiş Ülkeler Konferansının açılışını yapacak. BM Sözcülüğü, Genel Sekreterin İstanbul'da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanısıra konferansa katılan kimi ülkelerin devlet ve hükümet başkanlarıyla da görüşeceğini bildirdi.

Genel Sekreter Ban'ın İstanbul'da 2011 Küresel Kadın Liderlik Ödülünü alacağını da kaydeden Sözcülük, Genel Sekreterin New York'a dönmeden önce Cenevre'ye geçeceği ve orada da bazı toplantılara katılacağını bildirdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir