Bandırma çöplüğünde yine yangın çıktı

Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nde bulunan çöp sahasında yine yangın çıktı. Bu yıl içersinde 5’inci kez çıkan yangının söndürülmesi için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Bandırma Orman İşletmesi'ne ait itfaiye ekipleri müdahalede bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bandırma'da bu yıl içinde 4 kez yangın çıkan ve daha sonra söndürülen Ayyıldız Mahallesi yakınlarındaki çöplük alanı, beşinci kez yanmaya başladı. Metan gazının sıkışması sonucu çıkan yangın sonrası alevler çöplük yakınındaki arazideki otları da tutuşturdu. 

Saat 11.00 sıralarında başlayan ve lodosun etkisiyle giderek büyüyen yangına itfaiyenin suyla müdahalesinin yetersiz kalması nedeniyle toprakla da müdahale edildiğini belirten Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı Ozan Orhun, yangının metan gazı sıkışması sonunda meydana geldiğini söyledi.

12312312-orta-001.jpg

Şehir çöplüğünün Balıkesir Büyükşehir Belediyesi yetkisi altında olduğunu hatırlatan Ozan Orhun, "Şehir çöplüğünde vahşi depolama yöntemiyle katı atıklar toplanıyor. Bir an önce katı atık depolama tesisinin Büyükşehir Belediyesi’nce hizmete sokulması gerekiyor. Yaz aylarında sıcaklığında artmasından dolayı her yıl şehir çöplüğünde yangın sonrasında oluşan dumanlar bölgede bulunan yerleşim alanlarını olumsuz yönde etkiliyor" dedi.

150 bin nüfusu olan Bandırma'da yaklaşık 50 dönüm büyüklüğündeki araziye her gün 170 ton çöp dökülüyor.