Bank Asya 300 milyon dolar sendikasyon aldı

Bank Asya Genel Müdürü Çelik, "Sendikasyonu ticaretin finansmanında ve KOBİ'lere destekte kullanacağız" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Bank Asya, uluslararası mali piyasalardan 300 milyon dolar tutarında murabaha sendikasyonu aldı.

Bank Asya Genel Müdürü Abdullah Çelik, murabaha sendikasyonu imza töreninde yaptığı konuşmada, sendikasyonun 300 milyon dolar olduğunu belirterek, "Bu, Bank Asya'nın kurulduğu günden bu yana temin ettiği 3. sendikasyon. Geçen yıl Nisan ayında alınan sendikasyonun tutarı 255 milyon dolardı. Bu da 2010 yılına kadar Türkiye'de yapılan en yüksek tutarlı murabaha sendikasyonuydu" dedi.

İmzalanan sendikasyona ilginin çok yüksek olduğunu ifade eden Çelik, işlemin, toplamda 18 ülkeden 28 bankanın katılımıyla gerçekleştirildiğini bildirdi.

Sendikasyonda lider bankaların Standard Chartered Bank, ABC Islamic Bank, Noor Islamic Bank ve National Bank of Abu Dhabi olarak görüldüğünü belirten Çelik, sendikasyona, ABD, Avrupa ve Körfez bölgesinden bankaların ilgi ve katılımının yüksek olduğunu anlattı.

Düzenleyici bankalara 150 milyon dolar yetki verilmesine rağmen uluslararası piyasalardan 2 katının üzerinde talep geldiğini vurgulayan Çelik, "Vadesi ve maliyetlerine bakıldığında; vade olarak 1 yıl, dolar ve euro dilimlerinden oluşuyor ve yüzde 1,5 olarak gerçekleşti. Sendikasyonu ticaretin finansmanında ve KOBİ'lere destekte kullanacağız" diye konuştu.

Sendikasyonun 171 milyon dolar ve 94,5 milyon euroluk dilimler halinde gerçekleştiği ve Bank Asya'nın 1 yıl vadeli krediyi Libor/Euribor yüzde 1,5 kar oranıyla geri ödeyeceği bildirildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir