Bank Asya ile SEP arasında kredi anlaşması imzalandı

Anlaşma ile Suudi Arabistan'dan ham petrol dışı ürün ithalatı yapan şirketler uygun kredi imkanlarından yararlanabilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Bank Asya ile Suudi Arabistan İhracat Programı (Saudi Export Program – SEP) arasında kredi anlaşması imzalandı.

Bank Asya'dan yapılan yazılı açıklamada, imzalanan kredi anlaşmasıyla, Suudi Arabistan'dan ham petrol dışı ürün ithalatı yapan şirketlerin, 3 yıla kadar varan vadelerle ve uygun fiyatlarla, yurt dışı kaynaklı kredi imkanlarından yararlanabilecekleri belirtildi.

Bu program kapsamında Bank Asya aracılığıyla 18 aya kadar kullandırılacak krediler için faiz oranlarını yıllık Libor yüzde 1, 18 ayı geçen krediler için yıllık Libor yüzde 1,5 bps olarak belirlendi.

Saudi Export Program'ın (SEP) Suudi Arabistan'ın petrol dışındaki mallarının ihracatını artırmak için kurulmuş bir program olduğu ve bu malların ithalatını yapan yabancı firmalara finansman ve sigorta kolaylıkları sağladığı kaydedilen açıklamada, "SEP Kredisi ham petrol ürünleri dışındaki ve toplam değerinde minimum yüzde 25 Suudi katma değeri olan Suudi Arabistan kaynaklı mallara verilmektedir. Söz konusu anlaşma kapsamında, Suudi Arabistan'dan ithalat yapan Türk firmalarına; tüketim ve bozulmayan gıda malzemeleri ve endüstriyel ham maddeler için bir yıla kadar; uzun ömürlü bozulmayan gıda malzemeleri, tüketim malzemeleri, işlenmiş ürünler ve yedek parçalar için üç yıla kadar vade imkanı tanınıyor olacak" denildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir