Banka bonosu ihracının ikincisini yapacak

Finansbank ekim ayında ihraç ettiği 150 milyon lira tutarındaki 177 gün vadeli banka bonosu için, gelen talep doğrultusunda bir kez daha talep toplayacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Finansbank, ekim ayında gerçekleştirdiği banka bonosu ihracının ikincisini yapacak.

Bankanın yazılı açıklamasına göre, ekim ayında ihraç ettiği 150 milyon lira tutarındaki 177 gün vadeli banka bonosu için, gelen talep doğrultusunda bir kez daha talep toplanacak. Banka, 21-22-23 ve 24 Kasım 2011 tarihlerinde 200 milyon lira nominal tutarda, 177 gün vadeli banka bonosu ihraç edecek.

Nominal değeri 100 lira olan 1 adet banka bonosunun minimum talep miktarı 10 adet olarak belirlenirken, bono yatırımcılara, referans alınan devlet iç borçlanma senetlerinin üzerinde yüzde 0,75 oranında ek getiri sağlayacak.

Finansbank Genel Müdür Yardımcısı Erkin Aydın, ekim ayındaki bono ihracına, arz edilen tutarın 1,5 katı kadar talep geldiğini kaydederek, yoğun talebin kendilerini ikinci kez bono ihracı yapmaya yönlendirdiğini ifade etti.

Banka bonolarının likidite avantajı olduğunu belirten Aydın, yatırımcıların ikinci el piyasasında oluşacak fırsatlardan faydalanıp bonolarını vadesinden önce bozdurabileceklerini ekledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir