Banka kurmak için onay bekliyor

Yatırım Bankası kurmak için daha önce başvuran Eczacıbaşı, BDDK'nın kararını bekliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - Eczacıbaşı Yatırım Holding Ortaklığı A.Ş, Yatırım Bankası kurulmasına ilişkin süreçteki gelişmeler hakkında bilgilendirme yaptı.
Eczacıbaşı Yatırım'ın Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan özel durum açıklamasında, bir yatırım bankası kurulabilmesi amacıyla T.C. Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu'na (BDDK) ilgili mevzuat çerçevesinde başvuruda bulunulmasına ve söz konusu bankanın kuruluşu ile ilgili yasal süreçlerin tamamlanarak gerekli izinlerin alınması halinde banka sermayesine yüzde 20 oranında iştirak edilmesine yönelik ilk özel durum açıklamasının 31 Aralık 2009 tarihinde KAP'ta yayımlandığı hatırlatıldı.
BDDK'ya yapılan ana başvuruda, diğer ortaklar olarak, 25 hisse ile Eczacıbaşı Holding A.Ş., yüzde 40 hisse ile Eczacıbaşı İlaç Sınai ve Finansal Yatırımlar Sanayi ve Ticaret A.Ş, yüzde 10 hisse ile Yapı İş Yatırım Emlak ve İnşaat A.Ş, 2,5 ar hisse ile de F. Bülent Eczacıbaşı ve R. Faruk Eczacıbaşı'nın öngörüldüğü kaydedildi.
Açıklamada şöyle denildi:
"Konuyla ilgili olarak T.C. Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu nezdindeki başvurumuz Eczacıbaşı Topluluğu adına Eczacıbaşı Holding A.Ş. çatısı altında 30 Aralık 2009 tarihinde gerçekleşmiş olup, T.C. Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu, başvurumuzu 31 Aralık 2009 tarih ve 34599 sayı ile kabul etmiş, daha sonra devam eden bu süreç esnasında dosyanın tekemmül ettirilmesine dönük ve yasal mevzuatın gerektirdiği muhtelif evrakın tamamlanması talep edilmiş, tarafımızdan da gerekli dokümanlar kendilerine tevdi edilmiştir. Dolayısıyla süreç BDDK'nın takdir ve değerlendirme aşamasında bulunmaktadır. Konu ile ilgili olarak BDDK uygulamaları ve Bankalar Kanunu çerçevesinde devam eden bu süreçte kesinlik kazanan hususların oluşması durumunda ise Başkanlığınıza ve kamuya ilave bilgilendirme açıklamaları yapılacağı tabiidir."
Bu konularda ilginizi çekebilir