Barışın korunması adına, duyarlı ve özenli lütfen

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Bahçıvan: Yaşanan olayları, değerlendirirken toplumsal huzur ve barışımızın korunması amacıyla tüm kesimleri duyarlı ve özenli davranmaya davet ediyoruz

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - İstanbul Sanayiciler Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylarla ilgili, "Düşünce, ifade ve protesto özgürlüklerinin demokrasinin ayrılmaz bir parçası olduğuna dair inancımız tamdır. Yaşanan olayları, bu anlayış çerçevesinde değerlendirirken toplumsal huzur ve barışımızın korunması amacıyla tüm kesimleri duyarlı ve özenli davranmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Bahçıvan, İSO Yönetim Kurulu adına yaptığı açıklamada, Türkiye'nin, son günlerde yaşanan toplumsal olaylar bağlamında sıkıntılı ve endişe verici bir süreçten geçmektiğini belirterek, güvenlik güçlerinin sergileyeceği duyarlı, itidalli ve özenli davranışların yanı sıra, vatandaşların tepki ve protestolarının da meşru zeminde, yasal sınırlar içinde kalarak, şiddetten uzak bir tutum içerisinde olması gerektiğini kaydetti.
Türkiye açısından son derece hasas bir dönem yaşandığına dikkati çeken Bahçıvan, bu süreçten, ülkenin ve toplumsal barışın yara almadan çıkmasının en büyük dileği olduğunu, bunun için masum talep ve niyetlerle, kaosa zemin hazırlayacak çaba ve girişimler birbirinden ayrı tutulması gerektiğini aktardı.
Bahçıvan, demokrasi ile ekonomik gelişmenin ayrılmaz bir bütün olduğuna inandıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:
"Demokratikleşme ve ekonomik gelişme alanında son yıllarda sergilediğimiz önemli başarının, bir kaos sürecine kurban edilmesinin toplumun tüm kesimleri için telafisi zor sonuçlar doğuracağı aşikardır. İstikrarın, toplumun tüm kesimlerinin yararına olacağından hareketle, pozitif düşünce ve demokrasi ortak paydasında kenetlenmemiz hepimiz için olumlu sonuçlar doğuracaktır. Bunun için sevgi, saygı ve beraberlik duyguları içinde hareket ederek, ortak akıl, ortak sorumluluk, yeniden ivme kazanmış demokratikleşme ve empati eşliğinde herkesi bir kere daha duyarlı ve sağduyulu davranmaya davet ettiğimizi saygıyla kamuoyuna duyururuz."