Barsan Lojistik, 4 kıtaya 250 milyon euro yatıracak
Barsan Global Lojistik Avrupa'da 15, Çin'de 7, Amerika'da 2, Hindistan ve Güney Afrika'da birer olmak üzere 26 noktada lojistik merkezleri kurmak için düğmeye bastı. BGL Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Çaptuğ, "Toplam 250 milyon euro tutacak bu operasyonla
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Murat ERDOĞAN
PARİS - Yüzde 100 Türk sermayeli bir entegre lojistik şirketi olan Barsan Global Lojistik (BGL), küresel olma iddiasını güçlendirmek üzere "yatırım fırtınası" başlatma kararı aldı.
BGL'nin Fransa'ya girişinin 15'inci yılı dolayısıyla Paris'te basın toplantısı düzenleyen Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Çaptuğ, "Çok kısa bir süre içinde Avrupa'nın 15 ayrı noktasında, Çin'in 7, Amerika'nın 2 ayrı lokasyonunda ve ayrıca Hindistan ve Güney Afrika'da toplam 26 depolama merkezi yapacağız. Bu depolar 5 bin ila 10 bin metrekare arasında olacak. Şu anda 12 ayrı ülkede 19 merkezde yürüyen işlerimiz tam anlamıyla küresel ölçeğe kavuşacak" dedi.
250 milyon euroya çıkması planlanan bu yatırımlarla birlikte BGL'nin küresel lojistik altyapısının tamamlanmış olacağını belirten Çaptuğ, temel hedeflerinin, dünyanın tüm önemli şirketlerine kendi lokasyonlarında hizmet vermek olduğunu söyledi. Önemli bir kısmı öz kaynakla karşılanacak bu yatırımların BGL'ye büyük bir maliyet avantajı ve global rekabet gücü getireceğinin altını çizen Cengiz Çaptuğ, "Güçlü öz kaynaklarımızı uluslararası finans imkanları ile destekleyerek yapacağımız bu yatırımlar yakın bir gelecekte bize üç haneli büyüme imkanı sağlayacak" diye konuştu.
Geçen yıl Euro5 normlara sahip 200 TIR satın alarak 250 TIR'lık bir filoya ulaşan Barsan Global Lojistik, ayda ortalama 800 TIR'ın operasyonunu yönetiyor. Şirket bu ay içinde Kağıthane'de açacağı çok fonksiyonlu yeni genel merkez ile yurtiçindeki konumunu bir faz daha yukarı taşımayı planlıyor.
Yönetici adayları hazırlanıyor
BGL'nin son 5-6 yılda Amerika'dan Çin'e, Almanya'dan Kore'ye kadar geniş bir coğrafyada yaptığı yatırımların tutarının 150 milyon euroyu aştığını ifade eden Çaptuğ yeni yatırımlar için gerekli insan kaynakları hazırlığını tamamladıklarını şu sözlerle açıkladı: "Biz şirket olarak ülkemizin insan kalitesine çok güveniyoruz.
Bugün dünyanın dört bir yanında altyapımızdan yetişmiş genç direktörler olağanüstü işlere imza atıyorlar.
Fransa Direktörümüz Cüneyt Kaya daha 29 yaşında. Amerika Direktörümüz Uğur Aksu 30'una yeni girdi. İtalya Direktörümüz Alişan Süzme 27, İngiltere Direktörümüz Altar Tekin 29, İspanya Direktörümüz Yavuz Mete Gümüşoğlu 29 ve Çin Direktörümüz Ahmet Fedai 31 yaşında. Bu gençlerle gerçekten gurur duyuyoruz. Yakın gelecekteki küresel operasyonlarımız için hazırlamak üzere bir grup pırıl pırıl genci BGL merkezinde işe aldık.
Şimdi yoğun bir eğitimden geçen bu çocuklar, Türk lojistik sektörünün geleceğine imza atacaklar. Hepsi çok iyi bir eğitim almış, hiç iş tecrübesi olmayan, en az bir lisan bilen, dünya ekonomisi hakkında meraklı, okuyan, araştıran, kariyer hedefleri olan hırslı çocuklar. Bu çocuklar sadece BGL'yi değil, Türk lojistik sektörünü de geleceğe taşıyacak."
Paris'ten sonra Lyon
15 yıl önce girdikleri Fransa'nın BGL için önemli bir merkez olduğunun altını çizen Çaptuğ, sözlerini şöyle sürdürdü: "Fransa 2 trilyon euro milli gelir ile dünyanın beşinci, Avrupa'nın ikinci büyük ekonomisi. Fransa'nın dünya ile 835 milyar euro, Türkiye ile 12 milyar euro dış ticareti var. Biz bu ticaret pastasından daha fazla pay almak istiyoruz.
Son 10 yılda Türkiye'de yatırıma gelen Fransız sermayesinin 3.5 milyar euroya yaklaşması da bu yapılanmayı zorunlu kılan etkenlerden. Paris'teki lojistik merkezimizde kapasite artırıcı bir raf yatırımına giriyoruz. Bu ülkede ikinci bir adım olarak Lyon'da bir ofis açarak lojistik üs kurma çalışmalarına başladık."
Bu konularda ilginizi çekebilir