Bartın'da sağanak etkili oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME


BARTIN - Bartın'da etkili olan sağanak, kent merkezinde bazı evlerin bodrum katlarını su basmasına neden oldu.
Sabah saatlerinde etkili olan sağanak sonucu dağların eteklerinde biriken su nedeniyle oluşan sel, şehir merkezindeki bazı evlerin bodrum katlarına su dolmasına neden oldu. Bazı sokak ve caddelerin selin getirdiği taşlarla dolduğu kentte, belediye kriz masası oluşturdu.
Belediye hoparlöründen yapılan anons ile Bartın Irmağı kenarındaki binalarda kalan vatandaşlar, sele karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıldı. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri de mahalleleri gezerek vatandaşları uyardı.
Selin etkili olduğu bölgelerde incelemelerde bulunan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, gazetecilere yaptığı açıklamada, meteoroloji yetkilileri ile dünden bu yana irtibatta olduklarını, yağmur öncesinde teyakkuzda beklediklerini söyledi.
Sabah saatlerinde etkili olan sağanağın bazı olumsuzluklara neden olduğunu anlatan Akın, ''Belediye olarak yaklaşık 100 personelimizle seferber olduk. Evlerine su basma ihtimali olan 150 civarında vatandaşımızdan gelen ihbar üzerine iş makinelerimizle gerekli tedbirleri aldık. Ciddi bir sıkıntı yaşamadık, ama çok sayıda evin oturulmayan bodrum katları ve kömürlüklerini su bastığını gördük'' dedi.
Bu arada Bartın-Karabük karayolu Kirazlıköprü Barajı mevkisine dolan selin getirdiği toprak ve taşlar, karayolları ekiplerince temizlendi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir