Barzani Erdoğan ile görüştü

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Barzani Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'yi kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde basına kapalı gerçekleşen kabul, 1 saat 50 dakika sürdü.

999-003.jpg
Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, görüşmede, IŞİD ve PKK dahil olmak üzere terörle mücadele konuları ve Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'ndeki FETÖ bağlantılı okullarının kapatılması ele alındı.

Yıldırım da kabul etti

Başbakan Binali Yıldırım da Barzani'yle bir görüşme gerçekleştirdi.

Çankaya Köşkü'nde basına kapalı gerçekleştirilen görüşme, 1,5 saat sürdü.

333-007.jpg

Başbakan Binali Yıldırım, terör örgütü PKK/PYD'nin, bölgenin içinden geçtiği koşullarda, "DAEŞ ile mücadele ediyor" algısı yaratarak, kendisine meşruiyet kazandırma çabası içinde olduğunu söyledi.

Yıldırım, kabulde, IKBY makamlarının, 15 Temmuz menfur darbe girişiminin ardından ortaya koyduğu tavrı ve bölgedeki FETÖ yapılanmasına karşı aldığı önlemleri takdirle karşıladıklarını ifade etti.

Türkiye'nin, Irak ve IKBY'nin güvenlik, istikrar ve refahı için gerekli bütün adımları, iyi komşuluk, dostluk ve kardeşlik bağları çerçevesinde geçmişte olduğu gibi bugün ve yarın da atmaya hazır olduğunu vurgulayan Yıldırım'ın, terör örgütü PKK/PYD'nin, bölgenin içinden geçtiği koşullarda IŞİD ile mücadele ediyor algısı yaratarak, kendisine meşruiyet kazandırma çabası içinde olduğuna dikkati çektiği ifade edildi.