Başakşehir'deki yangın devam ediyor

Bir iplik fabrikasında çıkan yangını söndürme çalışmaları sürüyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Başakşehir'de bir iplik fabrikasında çıkan, 40 araç ve 138 personelle müdahale edilen yangını söndürme çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, İkitelli Organize Sanayi Bölgesi'ndeki iplik fabrikasında saat 22.29'da yangın çıktığına ilişkin ihbar alınması üzerine 6 dakikada Başakşehir itfaiye grubunun olaya müdahale ettiği hatırlatıldı.

Yaklaşık 5 bin metrekare üzerine kurulan 6 katlı imalathane ve iplik deposunun 5'inci katında başlayan yangını söndürme çalışmaları sürerken, yanan bölgenin çok geniş olması, depoda bulunan ipliklerin için için yanarak yayılması üzerine tüm itfaiye gruplarının alarma geçirildiği belirtildi. Kimyevi ve boya maddelerinin de bulunması nedeniyle kısa sürede yayılan yangın için bölgeye takviye ekiplerin sevk edildiği bildirildi.

40 yangın müdahale aracı ile 138 personelin çalışmalara katıldığı ifade edilen açıklamada, şu bilgiler verildi:

"Yapı itibariyle müdahalenin zor olduğu yangına 'Koca Yusuf' ile duvarlar delinerek müdahale edildi. Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen ve kimyevi maddelerin oluşu nedeniyle tonlarca köpük kullanılarak kontrol atına alınmaya çalışılan yangını söndürme çalışmaları devam ediyor."

Bu konularda ilginizi çekebilir