”Başbakan, ahlaki ölçülere sığmayan yöntemlere sarılıyor”

MHP Lideri Bahçeli, Başbakan'ın Aydın Doğan'la ilgili açıklamalarını değerlendirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - Deniz Feneri davası sonrasında Başbakan Erdoğan'la Aydın Doğan arasında yaşanan polemiğe bir değerlendirme de MHP Lideri Bahçeli'den geldi. Bahçeli, "Bütün kontrolünü kaybeden Başbakan, yolsuzluklara yataklık yapmakta ve çatırdayan hanedanlığını kurtarmak telaşıyla siyasi ve ahlaki ölçülere sığmayan yöntemlere sarılmayı beyhude bir kurtuluş yolu olarak görmektedir" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada; "Bir yardımlaşma derneğiyle ilgili ortaya çıkan usulsüzlük iddialarının yargıya intikali ve konunun Başbakan Erdoğan'a kadar uzanması vahim bir durumu daha ortaya çıkarmıştır. Bu iddiaların ciddiye alınması, sonu nereye kadar uzanırsa uzansın tetkik ve tahkik edilmesi elzem bir hale gelmiştir" dedi.

Bahçeli, konunun Türkiye ayağıyla ilgili olarak Cumhuriyet savcıları acilen gereğini yapması gerektiğini kaydetti.

Devlet Bahçeli, açıklamasında "Başbakan Erdoğan'ın önünü alamadığı panik ve asabi tavrı, hırçın ve şantaja uzanan konuşmaları bir anlamda da suçluluk psikolojisinin tezahürleri olarak değerlendirilmelidir. Bütün kontrolünü kaybeden Başbakan, yolsuzluklara yataklık yapmakta ve çatırdayan hanedanlığını kurtarmak telaşıyla siyasi ve ahlaki ölçülere sığmayan yöntemlere sarılmayı beyhude bir kurtuluş yolu olarak görmektedir" ifadelerine yer verdi.

"Bu zamana kadar nelere göz yumdu, açıklamalı"

Devlet kurumlarının var olan sorunlarının halli hususunda sevk ve idare etmesi gereken Başbakan'ın, bunun yerine, "bir suçüstü psikolojisi altında, telaş ve aceleyle bir medya grubuyla seviyesi düşük bir polemiğin içine girerek gerilimi yükselttiğini" ifade eden Bahçeli, "Bundan sonra hiçbir şeye göz yumulmayacağını dile getiren Başbakan Erdoğan; bu zamana kadar nelere göz yumduğunu, hangi çıkar ilişkilerinden beslendiğini kuşkuya yer bırakmayacak bir biçimde açıklamalıdır" dedi.