Başbakan çiftçinin borçlanmasından mutlu

Bahçeli, çiftçinin tarlasında, yalnızca banka borçlarını hafifletmek için çalışır duruma geldiğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA -  MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada çiftçi sorunları, Reyhanlı saldırısı ve Akil İnsanlar ile ilgili konulara değindi. 

Toplantıda bugünün 14 Mayıs Çiftçiler Günü olduğunu da anımsatan Bahçeli, AK Parti iktidarında çiftçilerin sorunlarının daha da ağırlaştığını öne sürdü.

Çiftçinin tarlasında, yalnızca banka borçlarını hafifletmek için çalışır duruma geldiğini savunan Bahçeli, "Daha da düşündürücü olanı ise ürünlerin para etmemesi ve çiftçilerimizin emeklerinin heba olmasıdır" dedi.

Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın, çiftçiyi kredi faizini indirerek borçlandırmayı müjde olarak sunduğunu ifade ederek, "Başbakan işte bunu müjde olarak sunmuş, neredeyse heyecandan bir takla atmadığı kalmıştır. Çiftçimiz borca batmışken, hatta borçlarını ödeyemez durumdayken, kredi faizindeki bir puanlık indirimi övmek, lütuf gibi göstermek en hafif tabirle işgüzarlıktır" diye konuştu.

Erdoğan'ın, Ziraat Bankası'ndan 2002 yılında 28 bin çiftçiye 227 milyon lira, 2012'de 960 bin çiftçiye 19 milyar lira kredi verdiğini anlattığını anımsatan Bahçeli, "Acaba dünyanın neresinde çiftçisinin borçlanmasından mutlu ve bahtiyar bir Başbakan vardır?" diye sordu.
Bu arada MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır grup toplantısından ayrılırken, gazetecilerin, İçişleri Bakanı Muammer Güler hakkında gensoru verip vermeyecekleri sorusu üzerine, Güler'in bilgilendirme yapmasından sonra konuyu değerlendireceklerini belirtti.