Başbakan Erdoğan'dan 26 lidere mektup

BM Güvenlik Konseyi daimi ve geçici üyeleri, P5 1 ülkeleri, Türkiye'ye komşu ülkeler ile bölge ülkelerine gönderilen mektupta, Türkiye, Brezilya ve İran arasında yapılan anlaşma hakkında bilgi verildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İran'ın nükleer programıyla ilgili 26 ülke liderine mektup gönderdi.
Başbakanlık Basın Merkezi'nin internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Başbakan Erdoğan, BM Güvenlik Konseyi daimi ve geçici üyeleri, P5 1 ülkeleri, Türkiye'ye komşu ülkeler ile bölge ülkelerine gönderilen mektupta, Türkiye, Brezilya ve İran arasında yapılan anlaşma hakkında bilgi verdi.
Başbakan Erdoğan'ın mektubunda, "Türkiye'nin nükleer silahlara ilkesel olarak karşı çıktığını, bölgenin bu tür silahlardan tamamen temizlenmesi gerektiğini ifade ettiği" bildirildi.
Mektubunda diplomasi ve müzakere masasının halen en etkili yol olduğunu vurgulayan Erdoğan'ın, "Türkiye'nin aklıselim, sağduyu, adil yaklaşım ve hukukun üstünlüğünü savunan politikalarına devam edeceğini" dile getirdiği kaydedildi.
Başbakan Erdoğan'ın mektup gönderdiği ülkeler şunlar:
"Almanya, Avusturya, Azerbaycan, BAE, Bahreyn, Bosna, Bulgaristan, Çin, Fransa, Gabon, Gürcistan, Irak, İngiltere, Nijerya, Japonya, Katar, Kuveyt, Libya, Lübnan, Meksika, Oman, Suudi Arabistan, Suriye, Rusya, Uganda ve Yunanistan"
Bu konularda ilginizi çekebilir