'Cinsel istismar' düzenlemesi geri çekildi

Başbakan Yıldırım'ın cinsel istismar düzenlemesiyle ilgili tasarının komisyona geri alınacağı açıklamasının ardından Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Düzenleme tasarı metninden çıkarılacaktır" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Geçen hafta Meclis Genel Kurulu’nda ele alınan ve “cinsel istismar suçunda mağdur ile failin evlenmesi halinde fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması veya cezanın ertelenmesi” ni öngören önerge Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı üzerine, önce Başbakan Yıldırım tasarının komisyona geri çekildiğini söyledi. Ardından Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, düzenlemenin tasarı metninden çıkarılacağını açıkladı.

"Düzenleme tasarı metninden çıkarılacak"

Bozdağ twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Kanunun izin verdiği yaştan önce evlenenlerin mağduriyetlerini gidermek için yapılan düzenleme, Adalet Komisyonuna çekilecek. Komisyonda evlilikte yaşa takılanların mağduriyetini gideren düzenleme tasarı metninden çıkarılacaktır. Tasarının kalan kısmı yasalaşacak. Yaş engeli nedeniyle evlenemedikleri için mağdur olan aileler, dertlerini daha iyi anlatarak siyasi ve toplumsal desteği artırmalıdırlar." dedi.

Meclis'i karıştıran düzenlemeMeclis'i karıştıran düzenleme

Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı'na geçici madde eklenmesi amacıyla AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş ve bazı milletvekilleri tarafından verilen önerge, muhalefet ve kamuoyunda infial yarattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın düzenleme hakkındaki, "Hükümetin, değişik kesimlerden gelen eleştirileri dikkate alarak, mutabakat içerisinde sorunu çözmesinde fayda görüyorum." sözleri üzerinde Başbakan Yıldırım, düzenlemenin komisyona geri çekildiğini bildirdi.

Başbakan Yıldırım, "Bu çağrımız gerektiği gibi destek görmediği gibi bunu bir siyasi rant olarak kullandılar. Toplumdaki mutabakatın tam anlamıyla sağlanması, Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine, milletvekillerinin konuyu daha detaylı olarak incelemesi için meclisteki bu tasarıyı komisyona alıyoruz" dedi. 

"Tasarıyı komisyona alıyoruz"

Başbakan Binali Yıldırım, Atatürk Havalimanında düzenlediği basın toplantısında, erken yaşta evlenenlerin mağduriyetlerinin giderilmesine dair düzenlemeye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yıldırım, "Erken yaşta çiftlerin kendi rızasıyla veya ailenin rızasıyla evlenmeleri rıza olsa bile kanunen yasak, suç. AK Parti iktidarından önce böyle bir suç yoktu. AK Parti hem gençleri korumak hem aileyi korumak adına reşit yaştan önceki evlilik, rızayla bile olsa bunu ceza kanununda suç olarak tanımladı." dedi.

CHP ve MHP'den 'önerge' yanıtıCHP ve MHP'den 'önerge' yanıtı

"Önerileri dikkate alarak bu meseleyi halledeceğiz"

Tasarıyı komisyona çektiklerini ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti:

"Komisyonda bu meseleler görüşülecek, onlardan (Muhalefet) bir teklif gelirse bu da dikkate alınarak olgunlaştırılacak. Gelmezse sivil toplum örgütlerinden, vatandaşlardan, uzmanlardan akademisyenlerden gelen önerileri de dikkate alarak bu meseleyi halledeceğiz. Çünkü sorunların çözüm yeri siyasettir. Gerek Cumhurbaşkanımızın bu konudaki geniş mutabakat çağrısı, gerekse de muhalefet partilerine kendi önerilerini geliştirmeleri için zaman tanınması bakımından Meclis'teki bu tasarıyı komisyona alıyoruz ve komisyonda etraflıca bütün tarafların görüşleri de dikkate alınarak değerlendirilip bu sorun mutlaka ve mutlaka çözüme ulaştırılacaktır. Bunu görmezden gelemeyiz."

Sorunların çözüm yerinin siyaset olduğuna işaret eden Yıldırım, "Eğer siyaset ülke sorunlarına çözüm üretmiyorsa, üretemiyorsa o zaman topluma bir yüktür. Biz hep sorunları çöze çöze geldik. Dağ gibi sorunları, dağ gibi hizmetlere dönüştürerek geldik." diye konuştu.

Erdoğan'dan 'Cinsel istismar önergesi'ne ilk açıklamaErdoğan'dan 'Cinsel istismar önergesi'ne ilk açıklama

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir