”Başbakan, yolsuzluk haberleri istemiyor”

Vural, düşünce ve ifade özgürlüğünün önündeki engellerden birinin Başbakanın tavrı ve AKP'nin yönetim anlayışı olduğunu savundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Partinin mensupları olarak yalan yanlış haberler yapan medyaya karşı sizler de kampanyanızı başlatın, sürdürün ve bu gazeteleri evinize sokmayın, almayın" yönündeki çağrısını, "Başbakan yolsuzluk haberleri istemiyor. Başbakan inançlarımızı hortumlayanların haberlerinin yer almasını istemiyor" değerlendirmesinde bulundu.

Vural, yaptığı yazılı açıklamada, düşünce ve ifade özgürlüğünün önündeki engellerden birinin Başbakanın tavrı ve AKP'nin yönetim anlayışı olduğunu savundu. Başbakan Erdoğan'ın, hakkında yalan haber yapıldığını iddia etmesi halinde yargı ve tekzip yolunun açık olduğunu ifade eden Vural, şöyle devam etti:

"Zaten çıkan haberler hakkında söyledikleri ne manşetlerden ne de ekranlardan eksik oluyor. Bir cevabın varsa onu da yayınlıyorlar. Davada açtığı da oluyor. O zaman Başbakan neden rahatsız oluyor? Başbakan 'pembe haberler' istiyor. Medyanın görevi ve amacı iktidar yanlısı olmak değildir."

Oktay Vural, Başbakan Erdoğan'ın kendisi ve AKP hakkında çıkan kırıntılara bile tahammül edemediğini, "şantaj ve tehditle" baskı oluşturmak istediğini iddia ederek, şöyle konuştu:

 "Başbakanın yapmak istediği sanal gerilimle yozlaşan siyasetinin, çöken ekonomi politikasının, maskeleri düşen politikalarının üstünü örtmeye çalışmaktadır. Sayın Başbakana hatırlatıyoruz: 'Mızrak çuvala sığmaz.' Haber yapılmayan daha neler var neler...'Muhafazakar demokratım' diyen AKP ve Sayın Başbakanın muhafazakarlığının sadece gösteriş olduğu, demokratlığının da lafta kaldığı ortaya çıkmıştır. Muhafazakar demokrat siyasetleri iflas etmiştir. Dün 'Milli Görüş' gömleğini giymiş Başbakan bugün 'kara gömlek'li bir siyasetin temsilcisi olmuştur. Başbakanın kısıtlı bir eleştiriye, yanlışlarının çok az bile olsa dile getirilmesine tahammülü yoktur. Başbakan aslında demokrasiye tahammül edememektedir."

MHP'li Vural, Erdoğan'ın siyaset anlayışının "demokrasi ayıbı" olduğunu savunarak, "Sayın Başbakana açık bir çağrı yapıyoruz. Böyle sanal gerilimlerle düşmanlar oluşturup, kendini mağdur gösterme edebiyatından, ağlamaktan vazgeç." 

"Ona buna saldırıyor"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın muhalefete tahammül edemediğini iddia eden Vural, şunları kaydetti:

"Hem kel, hem fodul olma politikanız kabak tadı verdi. Eleştirilere cevap vereceğine, ağzına ne gelirse onu söylüyor. Ona buna saldırıyor. Milleti birbirine kırdırıyor. Kurumları çatıştırıyor. Siyaseti gerginleştiriyor. Medyanın siyasileşmesi, siyasi partiler tarafından parsellenmesi demokrasi önünde en büyük tehlikedir. Başbakanın medya üzerinde oyunları sona ermelidir."