Başbakan'dan Tuğluk'a yanıt

Erdoğan, Demokratik Toplum Kongresi Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk'un sözlerine cevap verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

OSMANİYE -  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Demokratik Toplum Kongresi Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk'un sözlerine ilişkin, "Ne Kuzey Afrika'da ne Ortadoğu'da olanla bunların yaptıklarının yakında uzaktan alakası yok. Bir defa oralarda bir demokratik ortam söz konusu değil" dedi.

Erdoğan, bir gazetecinin, " Demokratik Toplum Kongresi Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk'un, 'Devletle eğer anlaşamazsak Kürtler kendi demokrasisini yaratır ve onun içinde yaşar. Suriye ve Mısır'daki gibi bir statü elde ederiz, bedeli ne olursa olsun' gibi sözler sarf etti, siz bu konuda neler düşünüyorsunuz" sorusunu şöyle yanıtladı:

"Bu tür duyumlarla benim bir açıklama yapmam doğru olmaz fakat bu açıklama kendi içinde eğer sizin şu anda ifade ettiğiniz şekliyle ise bir defa ne Kuzey Afrika'da ne Ortadoğu'da olanla bunların yaptıklarının yakından uzaktan alakası yok. Bir defa oralarda bir demokratik ortam söz konusu değil. Parti kurmaktan tutunuz da seçimlere girmeye varıncaya kadar bunların hiçbirisi mümkün değildi. Otokratik bir yapı mevcuttu. Türkiye'de ise bir otokratik yapı söz konusu değil. Türkiye'de demokratik bir yapı var. 40'ı aşkın siyasi parti... Bakıyorsunuz 20'yi aşkın siyasi parti seçime rahatlıkla girebiliyor. Kimseye 'sen niye seçime giriyorsun' diyen var mı? İsteyen parti, istediği gibi seçime katılabiliyor mu? Katılabiliyor.

Bunlar demokratik yollarla iktidara gelemeyeceklerini gördükleri için maalesef antidemokratik yollarla ve tam aksine oralarda yıllar yılı halkların ezildiği, şikayetçi olduğu yöntemi bunlar kendileri için çıkış yolu olarak görüyorlar.

Şu anda BDP'nin mantığı budur. BDP, demokratik yollarla değil, ne yazık ki yaklaşım tarzı şu anda terör örgütünün destekleriyle bir yere varmanın gayreti içerisinde ve desteği orada bulmaktadır. Eğer üç tane teröristin yanında kalkıp da BDP'li bir milletvekili, maskeyle yüzleri kapalı olan, ellerinde molotofkokteyl... Onların yanında durabiliyorsa ve parti teşkilatlarından molotofkokteyller bir yerlere taşınıyorsa belediyelerden molotofkoteyl halkın üzerine atılıyorsa burada düşünüp, şöyle bir geleceği iyi değerlendirmemiz lazım ve ben inanıyorum ki aklıselim sahibi olan tüm vatandaşlarımız bunu iyi değerlendirecektir. Hele hele benim Kürt kökenli kardeşlerim bu konular üzerindeki hassasiyetlerini çok daha net olarak bu seçimlerde ortaya koyacaktır.

Meydan okuma demokratik bir yöntem değildir

Ve hiçbir zaman bunlar benim Kürt kökenli vatandaşlarımın temsilcisi olmadılar, onlara hizmet götürmek gibi bir anlayışları olmadı. Eğer son sekiz seneyi iyi değerlendirecek olursak olağanüstü halin kaldırılmasından tutunuz, bunun yanında Çekiç Güç'ün gönderilmesine varıncaya kadar ve TRT Şeş'ine varıncaya kadar, kendi dillerinde kurslar açmalarına varıncaya kadar, üniversitelerde Kürtçe bölümler kurulmasına varıncaya kadar, bunları kuran bir iktidar var. Böyle bir süreç yaşanıyor. Ve sosyoekonomik noktada çok ciddi yatırımların yapıldığı bir dönem var.

Yaklaşık 20-25 katrilyonu bulan bir yatırım bugün Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesine yapılmıştır. Bunların olduğu bir süreci, bu şekilde değerlendirmenin çok çok yanlış olduğunu, bunun farklı bir şekilde meydan okuma yöntemidir ki bu yöntem demokratik bir yöntem değildir. Bunu benim halkım en güzel şekilde değerlendirir."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir