Başbakan'ın açıklamaları talihsiz

Erdoğan'ın KKTC açıklamaları hem Kılıçdaroğlu hem de yavru vatan tarafından tepkiyle karşılandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MÜNİH - 47. Münih Güvenlik Konferansına katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın KKTC ile ilgili olarak yaptığı son açıklamaları değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, "Sayın Başbakan, KKTC ile ilgili olarak gerçekten de son derece talihsiz açıklamalar yapmıştır" dedi.

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: "Başbakan Erdoğan dış politikayla ilgili olarak yaptığı son açıklamalar Türkiye'nin çıkarlarıyla bağdaşmıyor. Bunlardan birisi Mısır hükümetini doğrudan hedef alıp onları eleştirmesi. İkincisi ise KKTC'deki yurttaşlara besleme sözcüğünü kullanması."

Türkiye'nin KKTC ile ilgili olarak bir bedel ödemiş ülke olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Onların hakları ve çıkarlarını savunmuş bir ülkeyiz. Türkiye için çok önemli bir ülke olduğunu biliyoruz. Uluslararası alanda onların haklarını savunuyoruz. Şimdi 'Siz konuşmayın, size yaptığımız yardımların karşılığı siz bize bir halt edeceksiniz, hatta hiçbir eylemde bile bulunmayacaksınız' demek, bunu söylemek Türkiye Cumhuriyeti Başbakanına yakışmaz.

KKTC'den tepki

KKTC'li Fikrin ve Hukukun Üstünlüğü Hareketi de Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarına tepki gösterdi.  “ Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları sonrasında Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi’nin derhal Başbakanlığa çağrılarak, uyarılması ve kınanmasını gerektirdiğini” savundu.

Fikrin ve Hukukun Üstünlüğü Hareketi Başkanı Avukat Barış Mamalı yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Kıbrıslı Türkler hakkında sarf ettiği “hakaret içerikli, küçük düşürücü ve hepsinden önemlisi gerçek dışı sözlerinin” hiçbir koşulda kabul edilebilir yanı olmadığını belirtti. Mamalı, bu sözlerin “Kıbrıslı Türklerin manevi şahsiyetine yönelik bir saldırı” olduğunu iddia etti. Mamalı, "Hiçbir devlet yetkilisinin içişlerimize karışma ve bunun da ötesinde ülkemizde yaşayan insanlara hakaret etme hakkı yoktur” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir