Başbakan'ın konuşması için ne dediler?

Erdoğan'ın AKPM Genel Kurulu'nda dün yaptığı konuşma bugün muhalefete soruldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA – Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Avrupa Komisyonu Parlamenter Meclisi (AKPM) Genel Kurulu'nda dün yaptığı konuşma bugün muhalefet parti liderlerine soruldu. CHP lideri Kılıçdaroğlu, "'Ben niçin bu sorulara muhatap oluyorum' demeli" yorumunu yaparken, MHP lideri Bahçeli, "Hırçın bir konuşma tercih etti, kendisi ve Türkiye için kayıp" değerlendirmesinde bulundu.

Kılıçdaroğlu:  'Ben niçin bu sorulara muhatap kalıyorum' demeli 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Sayın Başbakan'a yöneltilen sorular bizim açımızdan dikkate alınmalı, hükümet dikkate almalı. 'Ben niçin bu sorulara muhatap oluyorum, keşke olmasaydım' diyebilmeli Başbakan ve bu konuda daha kararlı, daha tutarlı bir tutum izlemeli" değerlendirmesinde bulundu.

Bahçeli: Türkiye için bir kayıp 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise, "Hırçın bir konuşmayı tercih etti, bu da kendisi ve Türkiye için kayıp oldu" dedi. Bahçeli, Erdoğan'ın bu konuşmasıyla geçmişte yaptığı değerlendirmelerin ne kadar haklı olduğunu ortaya çıkardığını belirterek, "Bizi şerefsizlikle suçlayan Başbakan bu sözü nasıl geri alacaktır onu merak ediyorum. Şimdi ne yapacak?" diye sordu. Başbakan'ın daha seçici konuşmasında yarar olacağını söyleyen Bahçeli, "Hırçınlık iyi değildir, öfke her zaman zarar verir" dedi. 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir