Başbakan'ın odası CIA ajanlarından geçilmiyor

MHP'li Oktay Vural, Türkiye'nin Suriye politikalarını eleştirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
ANKARA - MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Türkiye bugün elinde Suriye'de Kürt özerk bölgesi oluşması için hazırlanmış bir tezgahla dolaşıyor" dedi.
 
Vural, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Başbakan'ın "çevresi ve kılavuzları ne derse onu yerine getirdiğini ve şaşkın ördek gibi geri geri yüzdüğünü" söyledi.
Başbakan'ın odasının "CIA ajanlarından geçilmediğini" öne süren Vural, "Dünyanın neresinde gölge CIA adamlarıyla Başbakan'ın danışmanları birbirini etkileyebilir? Millet sana bunu için oy vermedi" diye konuştu.
 
Türkiye'nin politikalarının milli merkezlerde oluşmadığını ileri süren Vural, "Başbakan'ın kılavuzları ya hedonist ya şeytanla görüşen ya da gölge CIA ile içli dışlı olanlar" diye konuştu.
 
Tunus'ta "Suriye'nin dostları" toplantısı yapıldığını anımsatan Oktay Vural, "Türkiye bugün elinde Suriye'de Kürt özerk bölgesi oluşması için hazırlanmış bir tezgahla dolaşıyor. Türkiye'nin bütünlüğüne geri dönebilecek bir proje eşliğinde Suriye'nin etnik bir kimlikle tanımlanmasına zemin hazırlıyor" dedi.
 
Başbakan'ın "demokratik açılım konusunda muhalefet yardımcı olmadı" dediğini belirten Vural, "İyi ki olmadık. Yüreğin varsa devam ettir. Madem arkanda millet var çık protokolleri açıkla" diye konuştu.
 
MHP Grup Başkanvekili Vural, Türkiye'de bugün kimin ne yaptığının belli olmadığını öne sürerek "Türkiye, Osmanlı'daki paşalar iktidarına benziyor. Başbakan'ın etrafındaki kılavuzlar kimin jetonunu atıyorsa, Türkiye onun peşinde koşuyor" dedi.
 
Başbakan Erdoğan'ın, Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunu "muhalefetin engellediğini" söylediğini aktaran Vural, tasarının oybirliği ile çıktığını, bütün siyasi partilerin destek verdiğini hatırlattı. Vural, "Biraz insaf. Bu ifadenin neresinde insaf var. Böyle bir konuyu muhalefetin engellediğini söyleyecek kadar gözünü ihtiras bürümüş bir zihniyet Türkiye'yi nereye götürür? 'Beraber çıkardık teşekkür ederiz' diyemiyor. Allah bizi konuştuğunda yalan söyleyenlerden, söz verdiğinde sözünden dönenlerden, haksızlık yapanlardan korusun" diye konuştu.
 
Önce Amerikan vatandaşlığından çıksın
 
Merve Kavakçı'nın milletvekili maaş ve emeklilik parasını talep ettiğinin hatırlatılması üzerine Vural, "Hala Amerikan vatandaşı zannederim. Amerikan vatandaşlığından çıksın Türk vatandaşlığa girsin ve bu tür hakları varsa verilsin" dedi.
Bu konularda ilginizi çekebilir