Başbakan'ın "genç danışmanları" Meclis gündeminde

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA – CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Erdoğan'a "Kamuya ait taşınmazların satış ve devir işlemleriyle ilgili olarak birden fazla danışmanınız olması hükümet üyesi bakanlarınıza duyduğunuz güvensizlikten mi kaynaklanmaktadır" diye sordu. 
 
Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yazılı yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi. Önergesinde, Başbakan'ın danışmanlarını meclis gündemine taşıyan Tanrıkulu, 11 kişilik genç kadronun ikisinin "kamuya ait taşınmazların satışı ve devri" konusunda görevli olması konusuna dikkat çekti. Tanrıkulu Başbakan'a, "Kamuya ait taşınmazlar üzerinde tasarruf etmek ve gerçekleştirilecek tasarruflarla ilgili olarak birçok bakanlık ve bakanlık bünyesindeki görevliler bulunmasına rağmen ayrıca ve birden fazla danışmanınız olmasının gerekçesi nedir? 
 
Kamuya ait taşınmazların satış ve devir işlemleriyle ilgili olarak birden fazla danışmanınız olması hükümet üyesi bakanlarınıza duyduğunuz güvensizlikten mi kaynaklanmaktadır? 
 
Aynı şekilde ilgili bakanlıklar ve görevliler varken, hala danışmanlarınız eliyle kamu taşınmazlarının satış ve devir işlemleri hakkında çalışmalar yapılıyor olması ve anılan satışların doğrudan doğruya şahsınız tarafından yürütülüyor olmasının özel sebep ve gerekçeleri nelerdir" diye sordu.