Başbakandan itidal çağrısı

İsrail'e yönelik protestolara ilişkin açıklamalarda bulunan Başbakan Yıldırım, "Musevi vatandaşlarımızın ibadethanelerine yönelik eylemleri doğru bulmuyor, vatandaşlarımızı itidalli olmaya çağırıyoruz." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Binali Yıldırım, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik eylemlerine ilişkin, "Herhangi bir nedenle Müslümanların Mescid-i Aksa'ya girişlerinin kısıtlanması asla kabul edilemez. İsrail yönetiminin İslam aleminin hassasiyetlerini gözeterek bir an önce bu yanlıştan geri dönmesini bekliyoruz." dedi.

İsrail'e karşı Türkiye'de gerçekleştirilen protestolara da değinen Yıldırım, "Yüzyıllardır birlikte yaşadığımız Musevi vatandaşlarımız, toplumsal zenginliğimizin en önemli unsurlarındandır. Bizler din, mezhep, dil ve ırk ayrımı yapmaksızın farklılıkları zenginlik addeden bir medeniyetin mirasçılarıyız. Bu nedenle Musevi vatandaşlarımızın ibadethanelerine yönelik eylemleri doğru bulmuyor, vatandaşlarımızı itidalli olmaya çağırıyoruz." ifadelerini kullandı.

Konuya ilişkin bu sabah Suudi Arabistan'a hareketi öncesi havalimanında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da, "Mescid-i Aksa'da son birkaç günde yaşananlar tüm Müslümanları ilgilendirmektedir. Buna sessiz kalmak mümkün değildir. Nitekim ülke olarak tepkimizi ortaya koyduk. Ancak hukuksuzluklara gösterilen tepki hukuk sınırları içerisinde olmalıdır. Bölgede gerilimin düşmesi için çalışıyoruz." şeklinde konuşmuştu.