Başbuğ: Gazetedeki biyografim yanlış

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA – Ergenekon davasında hüküm giyen Emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un avukatı İlkay Sezer, Necdet Timur'un Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri olarak görev yapmadığını, dolayısıyla Başbuğ'un onun yardımcısı olmasının da söz konusu olamayacağını bildirdi. 

İlker Başbuğ'un avukatı İlkay Sezer, bir gazetede, biyografisine yönelik habere ilişkin "zorunlu" basın açıklaması yaptı. "Bugün bir gazetede yer alan haberde, müvekkilim E.Org.İlker Başbuğ'un E. Org. Necdet Timur'un Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri olduğu dönemde Başyardımcısı olduğu ileri sürülmektedir. Bu haberde iki büyük maddi hata vardır" diyen Sezer şöyle devam etti: 
"1. E. Org. Necdet Timur Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri olarak görev yapmamıştır, dolaysıyla müvekkilimin onun yardımcısı olması da söz konusu değildir. 
2. Diğer hata ise; müvekkilim İlker Başbuğ'un Ağustos 1995 ile Ağustos 1997 tarihleri arasında yurtdışı görevinde bulunmasına rağmen Türkiye'de görevli imiş gibi gösterilmesidir. 
Bu şekilde maksatlı olarak maddi hataları yapmaktan çekinmeyen bir yazının diğer bölümlerini değerlendirmek de zaman kaybıdır."