Başbuğ'un tutuklanmasına sevinmemeliyiz

Başbakan Yardımcısı Arınç, Başbuğ'un tutuklanmasına ilişkin, "Bütün samimiyetimle ve dürüstlüğümle söylüyorum hiçbirimiz sevinmemeliyiz. Bu üzüntü verici bir olaydır" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Kaya İzmir Termal Otel'de düzenlenen AK Parti İzmir Gençlik Kongresi'ne katıldıktan sonra basın toplantısı düzenleyerek, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 
Gazetecilerin eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un önceki gün tutuklanmasına ilişkin soruları üzerine bu konudaki görüşlerini açıklayan Arınç, "Bu çok önemli bir olay. Ancak bu olay sebebiyle yani tutuklanma sebebiyle bütün samimiyetimle ve dürüstlüğümle söylüyorum hiçbirimiz sevinmemeliyiz. Bu üzüntü verici bir olaydır. Bundan gerçek anlamda üzüntü duyduğumu ifade etmek istiyorum..Bize düşen görev bunu bireysel olarak görmek ve bu makamın yıpratılmasına ve özellikle genelkurmay başkanlığı makamıyla Türk Silahlı Kuvvetleri'nin itibar ve gücüne gölge düşürmemek lazım." şeklinde konuştu.
Kimsenin suç işleme imtiyazı yok
"25 yıllık hukuk tecrübem ve bugüne kadar devam eden hukuk anlayışım tutuklamaların istisna, ama serbest kalmaların asıl olduğunu gösterir" diyen Arınç, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Türkiye'de hiç kimsenin suç işleme imtiyazı yoktur. Yargı bağımsızdır. Yargıya intikal eden her konuda bizim yargıya yön vermek yerine onun bağımsızlığını destekleyici beyanlarda bulunmamız gerekirİlker Başbuğ'un yargılanması gereken yer yüce divan mıdır, yoksa sivil mahkemeler midir, bu hukuki bir tartışma. Ben bunun bir tarafındayım ama onu söylemeyeceğim."
Dokunulmazlıkların kaldırılması
Arınç, bir gazetecinin "Dokunulmazlıkların kaldırılması noktasında girişiminiz olacak mı" sorusuna da karşılık şu yanıtı verdi: 
"Tabi, elbette olacak. O yüzden yeni anayasada sabırsızlanıyoruz. Yeni anayasayı yapacak heyet, dokunulmazlıkları da en güzel şekliyle anayasada tarif edecektir diye düşünüyorum.
İnşallah yeni anayasa, bütün sorunlarımızı, umarım ki başta dokunulmazlık olmak üzere yeniden bir tarif, yeniden bir sınırlandırma ve kamuoyunun bu konudaki hassasiyetini dikkate alarak yeniden düzenleme yapacaktır."
Bu konularda ilginizi çekebilir