BASF, deri ve tekstil kimyasallarına odaklanıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

 
 
İSTANBUL - BASF, büyüyen pazarlara ve yüksek katma değerli uygulamalara odaklanıyor.
 
Global inovasyon merkezi Çin’de kurulacak. 
 
Organizasyon yapısı, pazar ihtiyaçlarına göre belirlenecek. 
 
BASF, büyüyen Asya Pasifik bölgesine ve deri otomotiv sektörü, üst segment tekstil ürünleri gibi katma değerli uygulamalara artan ilgi nedeniyle Deri ve Tekstil Kimyasalları birimlerini yeniden yapılandırıyor. Her iki birime ilişkin global AR-GE faaliyetleri ise Şangay, Çin’de gerçekleştirilecek.
 
BASF Deri ve Tekstil Kimyasalları Global İş Birimi Kıdemli Başkan Yardımcısı François Desné, “BASF, güvenilir ve yenilikçi kimyasal çözümler konusunda deri ve tekstil sektörlerinin tercih edilen iş ortağı olmaya devam etmeyi hedefliyor. Hızla değişen pazar ortamında rekabet etmeye yönelik uzun vadeli yeterliliğimizi güçlendirmek üzere iş yapımızı yeniden yapılandırıyoruz.” dedi.
 
Büyüme alanlarına ve yüksek katma değerli uygulamalara odaklanacak 
BASF, yüksek katma değerli uygulamalarda karlı bir büyüme sağlamak üzere spesifik tedbirler alarak coğrafi mevcudiyetine ve inovasyon çalışmalarına odaklanacak. Deri Kimyasalları, otomotiv ve üst segment deri ürünleri için temel teknolojilere yoğunlaşacak. Tekstil Kimyasalları ise üst segment tekstil ürünlerinin üretilmesine yönelik çözümler sağlarken, baskı ve rötuş gibi katma değerli adımlara daha fazla odaklanacak.
 
Global inovasyon merkezi Çin’de kurulacak 
Deri ve Tekstil Kimyasalları alanında başta Çin olmak üzere Asya, önemli bir büyüme pazarı konumunda yer alıyor. Bu nedenle BASF Deri ve Tekstil Kimyasalları’na ait global inovasyon merkezini Şangay’da kuracak. Şangay’daki BASF İnovasyon Kampüsü içerisinde yer alacak olan merkez, pazar için en iyi çözümleri üretmek üzere entegre AR-GE kaynakları ve uygulamalarına yönelik bir mükemmeliyet platformu olarak hizmet veren AR-GE İnovasyon Verbund’unun bir parçası olacak.
 
Organizasyon yapısı, pazar ihtiyaçlarına göre belirlenecek 
BASF, büyüyen pazarları desteklemek ve sektöre yönelik verimliliğini arttırmak üzere, organizasyon yapısını yeniden belirleyecek. Planlanan tedbirler, 29’u Ludwigshafen’de olmak üzere global olarak 65 pozisyonun azalmasına neden olacak. Çin, Hindistan ve Türkiye gibi ülkelerde beklenen büyümeyi desteklemek için, şirket yaklaşık 23 pozisyon oluşturacak. BASF, planlanan tedbirlerin 2014 yılının sonu itibariyle tamamlamayı hedefliyor.