BASF'ın küresel satışları yüzde 26 arttı

Kimya şirketinin küresel satışları 63.9 milyar euroya yükseldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Kimya şirketi BASF'ın küresel satışları yüzde 26 artarak 63,9 milyar euroya yükseldi. Şirketin, aynı dönemde Türkiye'deki cirosu da yüzde 42 arttı.

BASF'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, 2010 yılında küresel olarak 63,9 milyar euro "rekor" ciro elde eden kuruluş, aynı dönemde Türkiye'deki satışlarını yüzde 42 artırarak yaklaşık 650 milyon euroluk rekor gelire ulaştı.

Geçtiğimiz yıl Türkiye'deki endüstriyel ve ekonomik büyüme sayesinde hedeflerinin ötesinde finansal sonuçlar elde ettiklerini açıklayan BASF Türk Üst Yöneticisi (CEO) Dr. Jürgen Barwich, 2010 yılının Türkiye'deki tüm sanayi sektörleri için sıra dışı bir büyüme yılı olduğunu belirterek, "Biz de lider bir kimyasal tedarikçisi olarak yenilikçi ürün portföyümüzle bu ekonomik toparlanmadan en üst düzeyde fayda sağlamayı başardık" ifadesini kullandı.

BASF'ın gerçekleştirdiği küresel satın almaların da Türkiye;deki faaliyetlerine olumlu katkı sağladığını belirten Barwich, hem 2011 yılı hem de daha sonraki yıllarla ilgili beklentilerinin olumlu yönde olduğunu kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir