Basın Konseyi'nden kınama

Konsey, Haberal'ın korumalarının basın mensuplarına yönelik saldırısını kınadı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Basın Konseyi Genel Sekreteri Ersü Oktay Huduti, Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın korumalarının basın mensuplarına yönelik saldırısını kınadı. 

Huduti, yaptığı yazılı açıklamada, Prof Dr. Haberal'ın korumalarının, görevini yapan basın mensuplarına yönelik saldırısının, kamuoyunun haber alma hakkına ve iletişim özgürlüğüne yapılan bir saldırı olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"31 Ağustos 2009 tarihinde Prof. Dr. Haberal'ın korumalarının haber yapmak amacıyla çalışan gazetecilere yönelik saldırılarını büyük üzüntüyle karşıladık. Olayla ilgili olarak Başkent Üniversitesi Rektörlüğü Özel Kalem Müdürlüğü ile görüşmemiz ve konuyla ilgili bilgi istememize rağmen konseyimize hiçbir bilgi verilmemiştir.

Önemli bir eğitim kurumunun kurucusu ve tıp alanında Türkiye'nin en önde gelen bilim adamlarından biri olan Prof. Dr. Haberal'ın içinde bulunduğu hukuki süreç ve bu süreçteki işlemler, kamuoyunun haber alma özgürlüğü kapsamında olan konulardır. Prof. Dr. Haberal'ın Adli Tıp Kurumuna getirilmesiyle ilgili haber yaparak, kamuoyunun haber alma hakkına hizmet eden gazetecilere yönelik saldırıyı ve bu saldırıda sorumluluğu olan herkesi kınıyoruz"